PRONAĐENA ZRNA

ŠOKANTNA ISTINA O UGINULOJ ADRIANI Sredozemnoj su medvjedici iz sačmarice pucali u glavu?!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.02.2015. u 20:59

Goran Sebelić / CROPIX

Ljetos uginula sredozemna medvjedica Adriana, miljenica većine Puljana, prije nekoliko godina gađana je puškom. Rezultati su to rendgenskih snimki o kojima je upravo izvijestila voditeljica Grupe sredozemna medvjedica Jasna Antolović, javlja Regional Express .

Sredozemna medvjedica više je puta pogođena puškom u glavu gdje su nađena zrna. Osim zaraslih ožiljaka glave, mogući tragovi nasilja nađeni su i na repu ove nesretne životinje, a upućuju na napad harpunom. Ipak, jesu li navedeni ožiljci zbilja od harpuna, za sada nije potvrđeno, kazala je Antolović i sama u šoku od upravo dobivenih informacija.

Podsjetimo, sredozemna medvjedica Adriana, koja je često boravila na pulskim plažama, preminula je ljetos od posljedica upale pluća, kako je tada službeno priopćeno.

U razgovaru o posljedicama ozljede glave oružjem Antolović se prisjeća da je na medvjedici još 2009. ili 2010. godine primijetila jaku oteklinu desne strane glave, ispod oka koja se vidi na fotografiji snimljenoj na Rtu Kamenjak.

O navedenom činu izviještena je Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prirode - ured u Pazinu, Inspektorat zaštite prirode u Zagrebu, kao i Državni zavod za zaštitu prirode.

Upućuje se apel građanima da sve dojave o viđenju medvjedica koje i dalje obitavaju na širem pulskom području dojavljuju Grupi sredozemna medvjedica ili direktno voditeljici Jasni Antolović. Riječ je o izuzetno rijetkoj i ugroženoj vrsti morskog sisavca za čije su uznemiravanje propisane visoke kazne, piše Regional Express .

Izdvajamo