SIMBOLIČNA OPOMENA

ŠOKANTNE ISPOVIJESTI DVIJU MEĐIMURKI Pred zgradom suda čitavoj javnosti otkrile svoje potresne priče o silovanju

 
 Međimurje press

Slučaj u Zadru oslobodio je straha i poniženja dvije žene iz Međimurja koje su danas po prvi puta ispričale svoje životne traume uzrokovane silovanjem. Suze i drhtanje prilikom kazivanja, samo su još jedan dokaz što proživljavaju u sudskoj praksi koja nema empatiju prema identičnim događanjima tu pored nas, piše večeras portal Međimurje press.

Njihovo današnje priče ispred Općinskog suda u Čakovcu, ujedno su bile i simbolična opomena i tom sudu kako ne bi ponavljao greške Županijskog suda u Zadru.

Suzana Grašić iz Čakovca rekla je kako ovu priču nikome nije do sada ispričala, a nosi je od svoje devete godine. Bila sam na praznicima kod tete koja me nije pustila da se idem igrati kod prijateljice no ja sam pobjegla. Na putu do nje prolazila sam kroz nasad kukuruza i jedan čovjek je iskočio i uhvatio me. Odveo me dublje u kukuruz i tamo se dogodilo silovanje. Svašta mi je radio. Nisam nikome to govorila ni majci, ne znam zbog čega, ali su nešto naslutili. Plakala sam, zatvarala se u sobu, imala sam noćne more. Sad sam nakon svega toga i nakon toliko vremena odlučila dati svoju priču van. Odlučila sam, jer moram se toga osloboditi, s tim više ne mogu živjeti. Nisam nikada prijavila policiji čovjek akojeg nisma znala, od panike nisam zapamtila lice, samo znam da je bio stariji. Život mi je uništen - ispričala je za Međimurje Press.

'Društvo okreće glavu'

Bila sam silovana prije mjesec dana, još me sve boli, započela je svoje kazivanje Alenka Fuček iz Turčišća. Institucije koje bi nas trebale zaštiti to ne čine. Taj životinjski čin je zaista trauma za svaku ženu, ali djevojčice. Nekome kome vjeruješ napravi zločin i to je strašno. Društvo okreće glavu i tome mora doći kraj. Uvijek je u pravu muškarac, a moj silovatelj je jak i nisam mogla ništa učiniti. Psihički sam gotovo oboljela. Uvijek se krivi ženu. To što prolazimo treba najstrože kazniti. Do sada nisam prijavila silovanje, jer me sramota. Ono što je meni moj prijatelj uradio, nikome ne bi poželjela. Rekla sam mu da ću ga prijaviti i to ću sada konačno uraditi.

Obje žene danas su prilikom iskaza morali pridržavati, u teškom su psihičkom stanju, vidljivo je to u svakom trenutku, ali skupile su dovoljno hrabrosti da istupe javno i time pozvale sve one žene ili djevojčice koje skrivaju slične nemile traume, piše Međimurje Press.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:54