PODMETNUTI POŽAR

SOLIDARNOST I ZAJEDNIŠTVO NA DJELU Na vodičkoj rivi Herojima uručeno novo kombi vozilo, prvo im je spaljeno u Zagrebu

 
 Petar Grgurev / INFOVODICE

-Zahvaljujem se građanima, udrugama, Društvu prijatelja Hajduka iz Šibenika, gradu Vodicama, HOO- u, HNS-u, saborskoj zastupnici Branki Juričev-Martinčev koji su nam pomogli u kupnji novog vozila – kazao je Tomislav Strikoman, predsjednik MNK 'Heroji 2007', nakon što je na vodičkoj rivi preuzeo ključeve novog kombi vozila Opel Vivaro vrijednog 184 tisuće kuna.

Petar Grgurev / INFOVODICE

Prije mjesec dana postojeće kombi vozilo vodičkog Malonogometnog kluba u potpunosti je izgorjelo na parkiralištu Hostela Arena u Novom Zagrebu, nakon što su pod njega u ranim jutarnjim satima pod okriljem mraka još uvijek nepoznati huligani podmetnuli požar.

A ovaj nemili događaj zbio se na dan i uoči najvećeg derbija hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka u Maksimaru. U samo mjesec dana prikupljena su sredstva za kupnju novog kombija. Iz gradskog proračuna grada Vodica za ovu namjenu izdvojeno je 50 tisuća kuna, Hrvatski olimpijski odbor dao je 70 tisuća, a Hrvatski nogometni savez 30 tisuća. Ostatak od 34 tisuće kuna prikupljen je prilozima građana i udruga.

Prilikom primopredaje novog kombija održana je i mala svečanost u vodičkoj Gradskoj vijećnici kojoj su nazočili gradonačelnica dr. Nelka Tomić, predsjednik Gradskog vijeća Marin Mikšić, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev, pomoćnik Glavnog tajnika HOO-a Siniša Krajač.dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić, predsjednik Zajednice sportova grada Vodica Nikola Lemac te čelnici MNK 'Heroji 2007'.

Petar Grgurev / INFOVODICE

Petar Grgurev / INFOVODICE

-Zahvaljujem se u svoje osobno ime i uime grada Vodica svim dobrim ljudima koji su pokazali veliko srce i svojim prilozima sudjelovali u akciji kupnje kombija. Zahvaljujem se na humanoj gesti čelnicima HOO-a i HNS-a – kazala je gradonačelnica dr. Nelka Tomić.

Siniša Krajač je istaknuo je kako HOO ima obvezu pomagati i razvijati sport na lokalnoj razini.

-Sport ne poznaje podjele, u sportu ne postoje razlike, svi hrvatski sportaši su jedna velika obitelj – kazao je pomoćnik Glavnog tajnika HOO-a.

-Sport i naši sportaši u promidžbi države Hrvatske više su napravili negoli svi naši političari zajedno. Ova akcija dokaz je da sport zbližava ljude. U vrlo kratkom vremenu nakon ružnog događaja u Zagrebu nabavljeno je novo vozilo što je dokaz da nas sport čini jakim – rekao je dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić.

Petar Grgurev / INFOVODICE

Petar Grgurev / INFOVODICE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:09