VRUĆE LJETO

SOLIRANJE TOMISLAVA TOLUŠIĆA, PLENKOVIĆEVA BLOKADA MARIĆU, SUKOB DIVJAK I VICAN... Jandroković se ne brine: 'Neće biti nove krize vlasti'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 12.08.2017. u 18:57

Metkovic, 120817.
Tradicionalni 20.Maraton laða koji se vozi rijekom Neretvom od Metkovica do Ploca. Atmosfera prije starta.
Na fotografiji : Goran Jandrokovic.
Foto: Ivo Ravlic/ CROPIX
Ivo Ravlić / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković odbacio je mogućnost stvaranja krize vlasti nakon intervencije predsjednika Vlade u vezi s porezom na nekretnine koji je najavljivao ministar financija Zdravko Marić i premijerovog naloga ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću u vezi s pristojbama prilikom uvoza voća i povrća, te nesuglasja između ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva za Strategiju znanosti i obrazovanja Dijane Vican.

Jandrokovića su novinari u Metkoviću, gdje je u subotu nazočio Maratonu lađa na Neretvi, pitali može li Plenkovićeva "blokada Marića i Tolušića," uz "konflikt Divjak i Vican" stvoriti novu krizu vlasti?

"Danas smo ovdje na Maratonu lađa i to je centralno pitanje, a što se ovoga (krize vlasti) tiče moj je odgovor - ne može," odgovorio je Jandroković.

Na opasku kako Sabor RH očekuje puno posla na jesen, najprije usvajanje zakona o braniteljima i o poljoprivrednom zemljištu, a onda i pomorskom dobru i cestovnom prijevozu te upita gdje očekuje najtežu raspravu i hoće li se poštivati rokovi, Jandrović je odgovorio kako "neće nigdje zapeti."

"Poštivat će se svi rokovi, očekujem kako će rasprave biti kao i svaki puta u Hrvatskom saboru, ali vjerujem kako će sve u konačnici biti dobro i u interesu hrvatskih građana," rekao Jandroković.

ELIPSO

Izdvajamo