OSTALA BEZ SVEGA

SPASILA JE SVOJE LJUBIMCE, ALI IZGUBILA DOM Dok je vatra gospođi Željki gutala kuću, ona se bacila na spašavanje života

 
 Facebook

Željka Bišćan u jednoj je noći izgubila sve što ima. Gotovo sve, zapravo. Iz plamena koji je predzadnjeg dana u 2019. godini progutao njenu kuću u Vrbovcu pokraj Daruvara i svu imovinu koju je imala, spasila je većinu životinja o kojima je brinula. I to je, kaže ona, važnije od toga što je izgubila dom. Njega će već nekako s vremenom steći, ali gubitak u životima nenadoknadiv je. Ipak, neke su stradale: izgubila je tako gusana Valcera, kokoš Puflicu, zečicu Pekicu i gekonicu Mušu. Sve ostale, njih 35, spašene su.

- One su zapravo mene spasile. Taman sam otišla spavati, ali su me probudili na vrijeme... Barem na vrijeme da većinu njih spasim. Da sam ga imala više, ni ovo četvero ne bi stradalo. Ipak, sretna sam što se spasilo dvoje za koje sam mislila da smo izgubili: nepokretna prasica Emica i kornjača Vanja - napisala je Željka na Facebooku i dodala kako još uvijek ne zna kako to da su njih dvije preživjele.

Dogodilo se pravo malo čudo: Emicu, naime, nije mogla iznijeti, jer je preteška, pa joj je otvorila vrata od terase, nadajući se da bi se mogla makar malo pomaknuti. No, kako je došla do madraca na toj terasi, a nepokretna je, nikome nije jasno. Vanja je pak uspjela preživjeti u vodi koja je bila dovoljno vrela da je skuha.

No, četiri mala života su izgubljena. Valcer je, u panici od zvuka vatrogasnih kola, odlepršao nazad u zapaljenu kuću. Kokoš, zečica i gekonica nisu izašle.

- Još uvijek ne znamo uzrok požara, ali pretpostavljam da je do njega došlo zbog dotrajalih električnih instalacija. Trenutno nemam dokumente, bankovne kartice, ništa... Izjurila sam van doslovno u šlapama i odjeći. Izgorjela je i hrana za pse, dekice za njih... Ne treba ni reći da su sve životinje prestrašene. Među njima je i kujica Maza, koja je spašena iz poplave u Gunji, pa je sad jadna i ovo doživjela - napisala je Željka.

Sva pomoć koja dolazi je dobrodošla. Od odjeće, veganske hrane za Željku, hrane za životinje, deka... Baš sve. Donacije se mogu donijeti Željki, a za one koji su daleko, mogu ih ostaviti u zagrebačkoj udruzi Prijatelji životinja (Jurišićeva 25, kontakt 098 1750 346) i u Čakovcu, u tamošnjem azilu. U subotu će se dio stvari prevesti kod Željke, a ostalo idući tjedan. Za one koji žele financijski pomoći, može se uplatiti na račun njenog bivšeg supruga Miroslava Krušlina, Augusta Šenoe 12, Stubičke Toplice, HR2723900013291715143, s naznakom "donacija za Željku"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:47