SKANDAL ZA SKANDALOM

'SPAVA U LUKSUZNOM APARTMANU I NARUČUJE CVIJEĆE IZ ZAGREBA' Nove optužbe na račun ravnateljice Plitvica

 Robert Fajt/CROPIX

Tek što je u zaborav pao njezin pokušaj kupnje terenca vrijednog nekoliko stotina tisuća kuna, ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera Lidija Bertović opet je prozvana zbog luksuza na račun ustanove kojom upravlja osam mjeseci. U pismu koje je odaslano medijima iz Parka ravnateljicu se optužuje da “živi na visokoj nozi na račun Plitvica, da spava u predsjedničkom apartmanu koji preuređuju zagrebački projektanti i arhitekti koji nisu izabrani javnim natječajem, koji jedu i piju na račun Parka - samo zato što joj dosadašnja količina luksuza nije bila dovoljna”.

Samo dvije zvjezdice

- Ravnateljica tri puta tjedno iz Zagreba naručuje cvijeće za apartman i ured, a svakodnevno joj se u vešeraju pere i pegla osobna roba, a njezino joj se rublje odvozi i na kemijsko čišćenje u Zagreb. Ima li bahatosti i rasipništvu kraja? - pita se anonimni autor ovih optužbi naglašavajući da u isto vrijeme Hrvatska gladuje.

Ravnateljica Bertović ne negira da spava u plitvičkim hotelima. Budući da živi u Zagrebu, u Ugovoru o radu navedeno joj je da joj Park mora osigurati smještaj tijekom radnog tjedna pa, kaže, koristi smještaj u slobodnim sobama.

- Spomenuti apartman u kojem trenutno boravim ne izdaje se gostima zbog tehničkih problema (prokišnjavanje krova i dugogodišnji problemi s odvodnjom u tom krilu hotela), a moj boravak je uredno evidentiran.

‘To je senzacionalizam’

Apartman se nalazi u hotelu s dvije zvjezdice, a za renoviranje soba osigurana su sredstva te se obnova vrši sukladno godišnjem planu obnove. Za veliku većinu radova angažirana je tehnička služba Parka, stoga nije ni trebalo provoditi javno nadmetanje - kaže nam ravnateljica.

Dodaje da ona nije nikakav izuzetak u pranju robe u hotelskoj praonici, po potrebi i kemijskom čišćenju, jer je praonica otvorena svim djelatnicima. A zbog oskudne lokalne ponude primorana je, kaže, cvijeće dobavljati iz Zagreba, pogotovo kad prima delegacije ili za prigodne ugostiteljske ponude poput Valentinova, Dana žena i Uskrsa.

Zato navode u pismu ocjenjuje zlonamjernim, neistinitim i senzacionalističkim.

‘Svom savjetniku dala sam otkaz. Zato mi smješta!’

Ravnateljica Bertović na pitanje tko bi joj mogao smjestiti kaže da nije slučajno što u javnost izlaze ovakve optužbe u dane kad je dala otkaz svojem dojučerašnjem savjetniku Branislavu Šutiću (HDZ), bliskom stranačkom suradniku najmoćnijeg Ličanina Darka Milinovića.

Jedini ima MAX TV

Ukratko, Radničko vijeće Šutiću je raskinulo otkaz ugovora o radu jer se on više puta oglušio na usmena i pisana upozorenja poslodavca o potrebi prisutvovanja na poslu. Osim što nije dolazio na posao, ravnateljica Bertović požalila se da joj u sedam mjeseci suradnje savjetnik Šutić nije udijelio nijedan savjet, nije joj poslao ni jedan dopis iz svog luksuznog ureda u Hotelu Jezero.

- Zadnji dan koji je proveo na mjestu ravnatelja Parka on je službenom karticom kupio namještaj vrijedan 80.000 kuna da bi uredio dvadeset kvadrata savjetničkog ureda - otkrila je ravnateljica Bertović. Dodala je da je jedino njegov ured od svih plitvičkih objekata imao - Max TV.

Rastrošni savjetnik

U rustikalnoj Barocco liniji masivnog namještaja od orahovine s bijelom kožom slovenskog proizvođača Stilles, specijaliziranog za uređenja veleposlanstava i luksuznih hotela, s detaljima poput vješalica skupe talijanske marke Capanni, Šutić očito nije mogao previše uživati. A kada i jest bio na svojem radnom mjestu, očito se ubijao od dosade. Za 10.000 kuna neto plaće mjesečno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:50