NEOBIČAN PRIZOR

SPECIJALNA POLICIJA NA RAB PUTOVALA U PREPUNOM TRAJEKTU ZAJEDNO S TURISTIMA Stiglo i objašnjenje iz MUP-a

policija na mjestu zločina
 CROPIX

Pun trajekt specijalne policije koja se na Rab prevozila s putnicima civilima, u nedjelju je bio prizor kojem su svjedočili mnogi. Razlog korištenja putničkog trajekta je, kažu u MUP-u, oprema među kojom su automobili i kombiji koji nisu stali na policijski gliser.

''Ovakav prijevoz policije je uobičajen, jer imamo plovila, ali ne možemo prevesti svu opremu i vozila tim plovilima. Ne možemo na policijski gliser staviti vozilo, automobil ili kombi koji policija koristi u intervenciji. Čak se za takve stvari mogu uvesti i izvanredne trajekte linije, ali u ovom slučaju su specijalci vjerojatno došli u trenutku kada je trajekt isplovljavao tako da su stigli na redovnu liniju. Da su recimo išli u potragu za počiniteljem, nisu to mogli gliserom, za to im treba vozilo. To je uobičajena i jedina normalna situacija'', rekla je Helena Biočić iz glasnogovorništva MUP-a, za Dnevnik.hr.

Dodatno pojašnjava da su snage reda iz Zagreba do mjesta iz kojeg je isplovio trajekt došli policijskim vozilima. ''Kad se radi o takvim akcijama na otocima, u njihovoj policiji nemaju ni opremu ni vozila potrebnu za tu vrstu postupanja, pa mora postojati način da se tamo dođe'', kazala je Biočić.

Podsjetimo, nakon što je u nedjelju oko 9.30 sati ubio svog susjeda, uglednog psihijatra i branitelja Sinišu Rakića (51), ratni veteran Srđan Smojver je oko 19.30 počinio samoubojstvo, raznijevši se ručnom bombom u svojemu stanu, u mjestu Barbat nedaleko od Raba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 20:47