POLICIJA: REAGIRAT ĆEMO NA SVAKI INCIDENT

Split pod opsadom: Jednog sudionika Gay parade osiguravat će tri policajca!

Splitskoj policiji stići će pojačanje iz svih policijskih uprava, a trošak osiguranja nisu otkrili
 Vojko Bašić/CROPIX

SPLIT - Subotnju Gay paradu u Splitu osiguravat će točno 900 policajaca, a očekuje se 300 sudionika povorke. Splitskoj policiji stići će pojačanje iz svih policijskih uprava, javlja Slobodna Dalmacija. .

Sve to iznijeto je na konferenciji za novinare što je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Policija je, prema iznijetim podacima, odlučila ove godina povećati snage, budući je lani Split Pride osiguravalo 688 policajaca.

Trošak osiguranja parade nije iznešen, već će to biti učinjeno naknadno.

Kako je objašnjeno, ne zna se što će sve policija morati upotrijebiti kako bi osigurala skup visokog rizika.

Najavljeno je kako će biti angažiran i jedan helikopter, te kako će cijeli skup biti audio-video sniman, kako bi se ušlo u trag eventualnim počiniteljima nereda.

Osnovan je i stožer na čijem su čelu Dubravko Teur iz Uprave policije i Ivica Tolušić iz PU splitsko-dalmatinske.

Kako je navedeno, javno okupljanje u Splitu je planirano od 13 do 18 sati. Okupljanje počinje u Strossmayerovom parku, popularnom Đardinu, odakle će se povorka kretati Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom i Obalom hrvatskog narodnog preporoda.

Na trasi kretanja će biti postavljene zaštitne ograde, a trasa će se zatvoriti prije prolaska kolone, rekao je Paško Ugrina iz Ureda načelnika PU splitsko-dalmatinske.

Policija će na južnom dijelu Rive te ulaz na Marulićev trg, ostaviti kao prolaz za građane, a javni gradski prijevoz normalno će se odvijati kod crkve Sv. Frane.

"Mi nećemo onemogućiti bilo kojeg građanina da se pridruži sudionicima tog javnog okupljanja. Ovom prilikom pozivamo građane na suradnju, te da se suzdrže od nasilja i raznih vrsta protupravnog ponašanja. Potpuno smo spremni reagirati na bilo koji oblik nasilja, no vjerujem da neće biti potrebe", izjavio je Ugrina, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:32