ROVINJ NAJDESTINACIJA

SPLIT POMEO KONKURENCIJU Dodijeljene nagrade na Danima hrvatskog turizma

 Goran Sebelic / CROPIX

Split je najveći dobitnik ovogodišnjih turističkih nagrada koje su na Danima hrvatskog turizma u Poreču večeras dodijeljene najboljim pojedincima, predstavnicima turističke industrije i destinacijama. Split je proglašen najboljom city break destinacijom, Splitska rivijera dobila je nagradu u kategoriji Hrvatska 365 za produljenje sezone, a festival Ultra Europe proglašen je turističkim događajem godine.

Nagrade najboljima dodijeljene u sportskoj dvorani Žatika u Poreču u kojoj se osim brojnih uzvanika okupio i rekordnih osam ministara. Uz ministra turizma Darka Lorencina, u Poreč su stigli i potpredsjednici Vlade Branko Grčić i Milanka Opačić, ministar financija Boris Lalovac, ministar rada Mirando Mrsić, ministar poduzetništva Gordan Maras, ministar zdravlja Siniša Varga i ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš. Nagrade su po novom modelu dodijelili Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Rovinj je proglašen najuspješnijom destinacijom za ljetni odmorišni turizam, a rovinjski hotel Monte Mulini najboljim luksuznim hotelom. Najuspješnija destinacija ruralnog turizma je Etno selo Karanac, Opatija je najbolja destinacija za zdravstveni turizam, a Bol je najuspješnija autentična destinacija u kategoriji malo misto.

- Turistička 2015. posebno se ističe. Već u prvih devet mjeseci postigli smo brojke koje Hrvatska nikada nije imala. O Hrvatskoj se danas zna. Hrvatska je poželjna i rastuća destinacija – istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin koji je okupljenim turističkim djelatnicima poručio da su pokazali žilavost koja je dovela do rekordnog rasta.

Konkretni turistički proizvodi i destinacije koji su uz odličnu turističku sezonu ostvarili najveći uspjeh pokupili su večeras i nagrade. Inovacijom godine proglašena je mobilna aplikacija ‘Zagreb be there”, najbolja kulturna atrakcija je Muzej antičkog stakla u Zadru, a aquapark Istralandia nagrađen je u kategoriji rekreacije i zabave. Nagrađeno je i šest najboljih hotela u različitim kategorijama, najbolji hostel je Forum Zadar, a najbolji obiteljski hotel Vuglec breg. Proglašeni su i najbolji kamp, plaža, marina i turistički djelatnici koji su na svojim pozicijama ponudili vrhunsku uslugu.

- Sve što sam večeras ovdje vidio je full of life. Turizam je jedna od ključnih djelatnosti koja vuče Hrvatsku naprijed, a upravo je turizam rastao i u krizi – zaključio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:14