HRVTASKA-MAĐARSKA

SPLITSKA POLICIJA JUČER JE PRIVELA UKUPNO 85 OSOBA Uhitili su 36 Hrvata i 49 stranaca zbog kršenja javnog reda uoči utakmice

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.10.2019. u 08:07

Split, 101019. Stadion Poljud.
Zbog izazivanja nereda uhicen je madjarski navijac ispred stadiona Poljud prije utakmice Hrvatska - Madjarska. Na fotografiji: policijsko osiguranje.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / CROPIX

Zbog prekršaja iz zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja protiv javnog reda u Splitu je tijekom jučerašnjeg dana uhićeno ukupno 85 osoba - 36 hrvatskih državljana i 49 stranaca, izvijestila je u petak splitska policija.

Tijekom i nakon održavanja nogometne utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu nisu zabilježeni neredi, a pregledom stadiona pronađeno je osam komada različitih pirotehničkih sredstava. 

"Na području grada, kao i na stadionu za vrijeme javnog okupljanja, nisu zabilježeni značajniji sigurnosno negativni događaji, oštećenja imovine, kao ni ozljeđivanja osoba", ističu u policiji. Napominju također i da su tijekom cijelog dana poduzimali mjere prevencije te intenzivno opservirali centar grada i mjesta okupljanja navijača.

Osiguravana su mjesta okupljanja gostujućih navijača, posebno 'fan zona' odakle su gostujući navijači, uz policijsku pratnju, dopraćeni na stadion bez značajnijih incidenata, navodi splitska policija.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo