HRVTASKA-MAĐARSKA

SPLITSKA POLICIJA JUČER JE PRIVELA UKUPNO 85 OSOBA Uhitili su 36 Hrvata i 49 stranaca zbog kršenja javnog reda uoči utakmice

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.10.2019. u 08:07

Split, 101019. Stadion Poljud.
Zbog izazivanja nereda uhicen je madjarski navijac ispred stadiona Poljud prije utakmice Hrvatska - Madjarska. Na fotografiji: policijsko osiguranje.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Čizmić / CROPIX

Zbog prekršaja iz zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja protiv javnog reda u Splitu je tijekom jučerašnjeg dana uhićeno ukupno 85 osoba - 36 hrvatskih državljana i 49 stranaca, izvijestila je u petak splitska policija.

Tijekom i nakon održavanja nogometne utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu nisu zabilježeni neredi, a pregledom stadiona pronađeno je osam komada različitih pirotehničkih sredstava. 

"Na području grada, kao i na stadionu za vrijeme javnog okupljanja, nisu zabilježeni značajniji sigurnosno negativni događaji, oštećenja imovine, kao ni ozljeđivanja osoba", ističu u policiji. Napominju također i da su tijekom cijelog dana poduzimali mjere prevencije te intenzivno opservirali centar grada i mjesta okupljanja navijača.

Osiguravana su mjesta okupljanja gostujućih navijača, posebno 'fan zona' odakle su gostujući navijači, uz policijsku pratnju, dopraćeni na stadion bez značajnijih incidenata, navodi splitska policija.

Izdvajamo