PUSTOŠENJE ŠUME

SPLITSKA POLICIJA OBAVILA OČEVID NA MARJANU Istražuju ima li u sječi savršeno zdravih stabala elemenata teškog kaznenog djela

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.03.2019. u 19:28

Split, 050319. Posjet potpredsjednika Vlade Damira Krsticevica i gradonacelnika Andre Krstulovica Opare radilistu na Marjanu gdje se sijeku unisteni borovi.
Na fotografiji: Posjeceni borovi.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Bašić / CROPIX

Na sjevernom dijelu Park-šume Marjana splitska policija obavila je u četvrtak očevid na zahtjev Općinskoga državnog odvjetništva nakon što je, sredinom veljače, uočeno da se, osim potkornjakom zaraženih stabala, na Marjanu sijeku i zdrava stabla.

Ana Čepić iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave rekla je za Hinu da je riječ o fazi izvida kako bi se na terenu utvrdile činjenice i pribavili dokazi te sve što je važno za mogući kazneni postupak.

Općinsko državno odvjetništvo trebalo bi ispitati i utvrditi ima li elemenata za kazneno djelo pustošenja šume te elemenata teškoga kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Sredinom veljače na Marjanu je počela sječa potkornjakom zaraženih stabala, ali i onih zdravih pa bi šuma mogla ostati bez 20-ak tisuća ili oko trećine stabala.

Sječa je počela na južnoj strani Marjana, u čemu sudjeluju Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjanom, "Parkovi i nasadi" i splitska Javna vatrogasna postrojba.

Izdvajamo