OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE SINA

Splitski baletani brane kolegu: Bio je dobar otac, bojimo se da sada sebi što ne učini

 CROPIX

SPLIT - Nad 51-godišnjakom iz Splita (članom baletnog ansambla HNK Split op.a.) otvorena je istraga zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svojeg sina od 2008. godine , kada je navršio pet godina. Nakon ispitivanja pred istražnim sucem osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode, ali je nad njim određena mjera opreza zabrane približavanja i održavanja kontakta sa sinom.

Neslužbeno doznajemo kao je u svojoj obrani negirao kazneno djelo. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tražilo je pritvor kako bi se izbjegao eventualni utjecaj na svjedoke te zbog posebno teških okolnosti djela. Kako sve okolnosti slučaja nisu jasne, a radi se o teškom kaznenom djelu, sudac se odlučio na mjeru opreza.

Neslužbeno doznajemo da su otac i majka otprije u lošim odnosima, te imaju čak i međusobni sudski spor. Dijete je pregledano, te na njemu nisu nađeni tragovi nasilja. Otac je prijavljen za spolnu radnju izjednačenu sa spolnim odnošajem. Dijete je dalo iskaz, ali je navodno jednom prilikom kazalo jednu, a drugom drugu verziju.

Osumnjičenog su priveli inspektori Odsjeka maloljetničke delinkvencije splitske policije nakon kriminalističke obrade zbog sumnje da je posljednje dvije godine seksualno zlostavljao svoga maloljetnog sina.

Navodno je muškarac iskorištavao jedan do dva vikenda mjesečno koje je dijete provodilo kod njega, te je svoga sina u tim trenucima prisiljavao na određene spolne radnje.

Uz kaznenu prijavu je priložen i nalaz s poligrafskog ispitivanja u kojem je vidljivo kako je muškarac reagirao na određena pitanja.

Vijest o tome da je član baletnog ansambla HNK Split priveden zbog navodnog zlostavljanja djeteta mučno se dojmila njegovih kolega u HNK Split. Međutim, nitko od ljudi s kojima smo kontaktirali nije sklon bez čvrstih dokaza povjerovati u krivnju plesača. Štoviše, mnogi su uvjereni da je riječ o namještaljci bivše supruge.

Razumljivo, svi drže da stav o pedofiliji i incestu nije ni potrebno iznositi, ali ne vjeruju da je njihov kolega, koji je obožavao sina i proživljavao pravu bitku s njegovom majkom oko prava na susrete, učinio nešto tako strašno.

V.d. intendanta Duško Mucalo koji je u kazalištu tek odnedavno i optuženog poznaje površno samo je kratko izjavio da će pričekati službene podatke o slučaju i onda će teatar, ako to bude potrebno, kazati svoj stav.

Almiru Osmanović, ravnateljicu Baleta, vijest je zatekla u Italiji gdje je s većinom ansambla na gostovanju, a vraćaju se u nedjelju. “Svi smo šokirani i žalosni”, izjavila je i pojasnila:

- Prvo treba vidjeti što će utvrditi policijska istraga, ali za sada mi je teško povjerovati u takve priče. Svi u ansamblu znamo koliko naš kolega voli sina i koliko je patio što su odvojeni.

Cijeli članak pročitajte na www.slobodnadalmacija.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:27