'GOST IZNENAĐENJA'

SPLITSKI STUDENTI U DOMU 'FRANJO TUĐMAN' LUDOVALI UZ HITOVE ARKANOVE UDOVICE CECE Organizatori brucošijade zgroženi cajkama, tvrde da ništa nisu znali

 
 Srđan Vrančić (krug) / Profimedia, Alamy

U splitskoj menzi 'Kampus' u sklopu studentskog doma dr. Franjo Tuđman u Splitu, prošli petak održala se brucošijada. Iako je studente prema najavi trebala zabavljati samo grupa 'Magazin' pojavio se još jedan bend koji brojnima nije bio baš po volji.

Na tulumu se naime, u neko doba prešlo na tvrđi folk, pa i na Cecine pjesme, piše Slobodna Dalmacija.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, kao jedan od organizatora, naknadno se oglasio priopćenjem pravdajući se da su znali samo da će nastupiti Magazin, ali da nisu bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, kao ni sa ‘gostom iznenađenja’ pa time ni s njihovim repertoarom.

Dijelu gostiju, naime, nije se svidjelo što se u menzi studentskog doma koji nosi ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, osam dana uoči obilježavanja vukovarske žrtve, puštaju cajke, posebno one u izvedbi Arkanove udovice.

Studenti zbor osim toga, nije naveo tko je trebao znati tko će nastupiti, odnosno tko je odgovoran za glazbeni program brucošijade.

Evo što su u svom priopćenju naveli:

'Drage kolegice i kolege studenti,

s obzirom na postavljena pitanja te iskazana nezadovoljstva od strane nekih kolega na temu izvođenja turbo-folk glazbe (osobito pjesme Svetlane Ražnatović Cece) na nedavno održanoj Sveučilišnoj brucošijadi, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ima se potrebu očitovati akademskoj i široj javnosti.

Kao najviše predstavničko tijelo studenata na Sveučilištu u Splitu, potpuno razumijemo prirodu nezadovoljstva kolega, osobito zato jer se nalazimo u tjednu obilježavanja ratnih stradanja Vukovara i Škabrnje.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu jest bio suorganizator sveučilišne brucošijade, no, zaduženja pod njegovom odgovornošću bila su produkcija (financiranje bine, razglasa, rasvjete) te otkup karata za studente. Kao surganizator, jednako kao i svi studenti posjetitelji brucošijade te šira splitska javnost, bili smo upoznati jedino s nastupom grupe “Magazin”, no, nismo bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, kao ni sa “gostom iznenađenja”.

Sukladno tome, nismo bili upoznati niti s izborom pjesama, kojeg ovim putem osuđujemo jer smatramo da mu nije mjesto u akademskoj zajednici ni na prostoru Sveučilišta – ne samo u tjednu obilježavanja ratnih stradanja nego nikada.

S obzirom na sve navedeno, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ovim se putem ograđuje od glazbenog programa nakon nastupa grupe Magazin te se za isti ne smatra odgovornim, dok svako izvođenje pjesama dotične pjevačice – najstrože osuđuje.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:01