RAZOČARAN

SPLITSKI SVEĆENIK OGORČEN RATIFIKACIJOM ISTANBULSKE KONVENCIJE 'Oni koji su glasali 'za' neće se moći pričestiti dok se javno ne pokaju'

 Vlado Kos / CROPIX

Splitski svećenik don Josip Mužić na Facebooku je izrazio razočaranje ratifikacijom Istanbulske konvencije, te otkrio da oni koji su glasali 'za' ne zaslužuju pričest na misi.

"Oni, koji su nominalno kršćani, a glasali su za ratifikaciju Istanbulske konvencije po savjesti, neka računaju da ne smiju pristupati pričesti, dok se ne pokaju i javno ne opozovu svoj sramotni čin. Svećenici su takvima dužni po savjesti uskratiti pričest", napisao je don Mužić u statusu na Facebooku u petak.

I dok su njegovi brojni prijatelji s Facebooka pozdravili tu izjavu, bilo je i onih koji su je žestoko kritizirali:

- A jel' se smiju ispovijedati političari i političarke koji su dizali ruke za zakone koji su nam donijeli kriminalnu privatizaciju, poticali nepotizam, koji 25 godina žive na državnom proračunu i ne rade ništa? #samopitam jer nisam čuo da se oko toga Crkva nešto bunila - napisao je jedan korisnik Facebooka, a drugi je dodao:

- Don Jozo, zašto je Crkva šutila '90-ih kao što šuti i sada? Zašto Crkva šuti kada je gospodarstvo i industrija u pitanju? Zašto šutite kada nam mladi odlaze iz zemlje? Zašto UVIJEK šutite? Znate zašto? Zato što živite kao bubreg u loju, imate sve, čistačice, kuharice, nabavljate lijekove, a nekima od Vaših je teško i sat vremena dnevno ispovijedati. To je sramotno. Postoji Katolička Crkva i Katolička Crkva u Hrvata. Sramite se!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:12