LOKALNI IZBORI

SPREMA SE KOALICIJA MOSTA I SDP-a 'Da, razgovarao sam s Bernardićem, nadam se njihovoj potpori!'

 HANZA MEDIA

Tomislav Panenić potvrdio je za N1 kako je razgovarao s županijskim SDP-om, ali i Davorom Bernardićem o mogućoj potpori njegovoj kandidaturi za župana vukovarsko-srijemske županije.

Panenić je kazao kako očekuje potporu što više stranaka te da je obavio razgovore s HSS-om, HSP-om, HSLS-om i HDSSB-om. Sljedeći tjedan trebao bi dobiti eventualne potvrde stranaka o potpori njegove nezavisne liste.

Panenić je već ranije dobio potporu Mosta, koje je obavijestio da će kontaktirati i SDP. Kako kaže, SDP mu je odgovorio da im je ta opcija prihvatljiva te da razmišljaju o potpori, no da će tu odluku donijeti na županijskom odboru stranke idući tjedan.

Na pitanje hoće li to zakomplicirati odnose s HDZ-om, Panenić kaže: "Osobno nisam za ratove i nadmudrivanja. Ja sam dobio potporu Mosta i meni je prepušteno da probam ostvariti pobjedu. Mostu potpora SDP-a nije problem. Sadašnja je opcija već 12 godina na vlasti, mi tonemo iz godine u godinu. HDZ me vjerojatno neće podržati. SDP ide sa svojom listom, ali njima i Bernardiću je to načelno prihvatljivo. Sve ćemo znati idućeg tjedna", kazao je Panenić za N1.

Šef SDP-a Davor Bernardić na X. Izbornoj konvenciji Foruma mladih SDP-a Hrvatske komentirao je mogućnost da SDP podrži Tomislava Panenića za vukovarsko-srijemskog župana.

''Slavonija je primjer gdje je HDZ 25 godina na vlasti i gdje je ostavio iseljavanje i siromaštvo. Slavoniji su potrebne promjene. Ne smije u Hrvatskoj biti politika ''kupujem kartu u jednom smjeru''. Promjene u Slavoniji su nužne. Mislim da sam sve jasno o tome rekao. O tome će županijska organizacija odlučiti'', rekao je Bernardić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:43