ŠTRAJK PROSVJETARA

'SRAMOTA I IZDAJA' Facebook grupe zatrpane komentarima sporazuma Vlade i sindikalnih čelnika, ali jedan od predvodnika bunta uvjerava: 'Uspjeli smo!'

 
 Boris Kovačev / CROPIX

Dogovor koji je postignuto plaćama učitelja i nastavnika premijer Andrej Plenković i sindikalni vođe nazvali su kvalitetnim kompromisom, a mnogi nastavnici i oni koji ih podržavaju na Facebooku uglavnom izražavaju svoje nezadovoljstvo postignutim. Mnogi se ne libe upotrijebiti riječi - sramota i izdaja.

- Moj muž ih je došao podržati na prosvjedu nakon par sati spavanja poslije noćne smjene. I to na poslu daleko ispod njegovih kvalifikacija. Sramota do neba za sindikatlije. Nadam se da će im članstvo okrenuti leđa u roku odmah, napisala je jedna korisnica u Facebook grupi Podrška roditelja nastavnicima u štrajku, koja je zatrpana komentarima.

Prenosimo neke od komentara koji odražavaju raspoloženje među članovima spomenute Facebook grupe.

- Ovnovi su nas izdali, bila sam uz vas cijelo vrijeme i ne zamjeram vam ništa. Samo sam tužna, jer smo opet popustili.

- Zaobiđite sindikate i štrajkajte dok ne dobijete 1,4 koeficijent. Svi su uz vas, iskoristite podršku. Zapalili ste ljude, možda se i drugi probude i pobune protiv zakona koji služe da zaštite samo političare.

- Od ovih 2% se možete komotno pozdraviti, a možda i od ovih 1%. Ne bi bilo prvi puta.

- Zakaj ste krečili, za niš, vlaga se probila prije nego se boja osušila.

- Sramota, djeca su izgubila 3 tjedna nastave, a mi dostojanstvo za 120 povišice.

- Nakon 30 godina mraka sindikalne vođe učitelja ugasili su zadnje svjetlo nade za narednih 30 godina. Hvala im na tome.

- 'Prodali ste se za žvake', 'Dostojanstvo košta 100 kuna', 'Svi se trebamo iščlaniti iz sindikata', 'Kako sad najednom ne treba referendum'...

Miletić: Uspjeli smo

S druge strane, jedan od najistaknutijih govornika na velikom sindikalnom prosvjedu u Zagrebu, riječki vjeroučitelj Marin Miletić, na svojem je profilu na Facebooku objavio status koji ne odaje dojam nezadovoljstva kompromisom.

- Dragi učitelji, uspjeli smo! štrajk obustavljamo do potpisivanja dokumenata (ovaj tjedan). pa ćemo službeno završiti štrajk. Nastava je sutra normalno!, napisao je Miletić.

- Vraćamo se u učionice, našoj djeci, našim učenicima i onome što najviše volimo raditi: poučavati, dodao je.

- Pokazali smo snagu, zajedništvo, nadu. Više ništa nije isto. sada nam je nastaviti graditi bolje društvo, bolju Hrvatsku, zaključio je Miletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:20