'BOLI ME DO GRANICA IZDRŽLJIVOSTI'

SRAMOTAN SLUČAJ U OSJEČKOM KBC-u Žena došla na dogovorenu operaciju, ali su ju poslali kući: 'Nemamo više vijaka, potrošili smo sve za ovaj mjesec'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.09.2018. u 13:22

Nikola Vilic / CROPIX

Operacijska sala, ilustracija.

Jednoj su pacijentici, koja je došla na dogovorenu operaciju kralježnice u KBC Osijek u kolovozu, rekli da se operacija odgađa jer nema dovoljno titanskih vijaka koji su potrebni za operaciju. Oni su, naime, potrošeni, pa su ovoj pacijentici u bolnici rekli neka na operaciju dođe u rujnu, kada će bolnica imati novi limit titanskih vijaka koje može trošiti, piše Glas Slavonije.

'Čula sam da je limit vijaka za kolovoz potrošen i da ću biti operirana u rujnu, samo nisu znali koji dan. Boli me do granica izdržljivosti i nije mi bilo jasno kako je moguće da zdravlje ovisi o nečijoj procjeni, odnosno da postoji limitiran broj vijaka koji se smije potrošiti u jednom mjesecu', napisala je na svom Facebook profilu ta pacijentica iz Osijeka.

Iz Ravnateljstva osječkog KBC-a poručuju da se radilo o operaciji koja nije hitna te da su ju zbog toga odgodili, kao i da je ovaj slučaj zapravo iznimka te da je jedino ta operacija predviđena za kolovoz, odgođena za rujan.

'Tijekom kolovoza 2018. godine zbog većeg broja traumatskih prijeloma kralježnice zbog padova s visine i prometnih nesreća učinjeno je šest operacija fiksacije, odnosno stabilizacije kralježnice. Stoga je i ugrađen velik broj titanskih vijaka i šipki, znatno više nego što je to uobičajeno tijekom jednoga mjeseca u godini', rekli su iz KBC-a Osijek za Glas Slavonije i dodali da odgađanje ove operacije sa sobom ne povlači nikakvu potencijalnu štetu za pacijenticu, te da bi, da je operacija bila hitna, materijale posudili iz Klinike za neurokirurgiju.

Izdvajamo