NOVCE HOĆE, TURISTE NEĆE

Sramotna poruka 'Makarskog primorja': Ne želimo turiste iz BiH, smetaju, a ne možemo ih izbjeći

Ivo Ćurković, izvršni urednik tjednika Makarsko primorje, reagirao je kao i Dijana Čuljak kada je izjavila da turisti iz BiH 'samo zauzimaju plažu'

'Bolji je jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 eura nego njih deset koji će ostaviti po 30 eura ili njih nekoliko stotina ili tisuća koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlete… Turizam je na ovaj način u problemima. Radi se o kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati...'

Ako ste pomislili da je napisano izgovorila HTV-ova vedeta Dijana Čuljak , prevarili ste se. Ove 'briljantne' misli izašle su iz pera novinara kojeg plaćaju građani, no ne kroz pretplatu, već kroz porez, piše tportal .

Riječ je o Ivi Ćurkoviću, izvršnom uredniku tjednika Makarsko primorje, lista u vlasništvu Grada Makarske, koji služi i kao glasilo HDZ-a, koji upravlja tim gradom i izdašno financira list da bi prezentirao 'jedinu i pravu' istinu. A ona očito nije onakva kako ju je prezentirao HSS-ov ministar turizma Damir Bajs koji je izjavio da 'u Hrvatskoj nema turista prvog i drugog reda i svi su gosti jednako dobrodošli'.

Naslovnica Makarskog primorja, 'Gosti su višak', kočoperila se tjedan dana na svim kioscima diljem Rivijere. Grad koji živi od turizma jasno je pokazao što misli o gostima iz države koji ga najviše posjećuju.

ORIGINALNI TEKST PROČITAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:50