VANDALI UHIĆENI

SRAMOTNO DIVLJANJE Novi incident zgrozio Sinjane, huligani razbacivali hranu prolijevali pića po lokalu - jer im prodavačica nije dala lepinje?

 
 Youtube/Dalmacija News

Još su Sinjani bili potreseni pokušajem ubojstva 24-godišnjaka i prebijanjem prvoligaškog suca Ivana Bebeka ispred diskoteke Piccadilly, a svega nekoliko kilometra južnije, dan poslije, huligani su razbacivali hranu, uzimali piće i prolijevali ga, isprepadali prodavačicu, ali i rukama mazali zidove pa se tako, na udaru, našla i hrvatska zastava, piše Dalmacija News.

Priča o incidentu pokrenuta je na nekoliko Facebook stranica. Uzrok je navodno taj što u istoj pekari, prilikom odigravanja jednog humanitarnog malonogometnog turnira, nisu htjeli prodati lepinje jer, kako kažu, su ti ljudi bili iz susjednog mjesta. U komentaru je tada napisano kako "Samo da se zna, neće ostat na ovom".

Dalmatinski portal javlja da je policija uhvatila petoricu muškaraca koji su prije dva dana napravili nered u pekari Marcella u Ulici Bana Josipa Jelačića u Sinju. Incident se dogodio oko 23.30 sati, a policija je ubrzo nakon dojave utvrdila identitet osoba koje dovode u vezu s događajem.

Petorica će odgovarati zbog prekršaja članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Planirano je da se privedu na Prekršajni sud. Dvojica će biti prijavljeni i za kazneno djelo povrede ugleda RH. Naime, na snimci je vidljivo kako prljaju državnu zastavu. Iz policije poručuju da nastavljaju istragu.

VIDEO DALMACIJA NEWS-a: Demoliranje pekarnice u Sinju

U komentarima objave vijesti svoje mišljenje dao je i Nikola Vučković, predsjednik sinjskog ogranka SDP-a:

- Nažalost, ovakva zbivanja iz domene crne kronike opominju nas gotovo svakodnevno da naš grad ipak nije najsigurniji kako se to gradska vlast često zna pohvaliti. Javna je tajna da se u službenim statistikama namjerno prikazuje manje prekršajnih i kaznenih djela, kako bi se stvorila lažna slika o nekakvoj prevenciji koja dobro odrađuje posao javne sigurnosti. Osim što nam je to donijelo nezasluženu titulu “najsigurnijeg grada” odnijelo nam je puno više. Zbog toga Sinj sada ima policijsku postaju najniže 3. kategorije, primjerice kao jedan Vis ili Hvar. Jednako tako posljednjom pravosudnom reformom Sinj je izgubio i svoj Općinski sud, pa sada ima tek stalnu službu općinskog suda u Splitu - ističe Vučković.

Sinjani se, potaknuti ovakvim i sličnim događajima, često znaju "pohvaliti" činjenicom kako je upravo Sinj tri godine bio najsigurniji grad u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:28