ZNAKOVI PORED PUTA

Srbin na Twitteru pokrenuo akciju: Traži od hrvatske Vlade da na ceste vrati putokaze prema Beogradu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.08.2012. u 10:19

Srpski direktor Centra za razvoj interneta pokrenuo je akciju kada je vidio da se prvi putokaz za Beograd nalazi tek 40 kilometara pred granicu

BEOGRAD - Zoran Torbica, direktor srpskog Centra za razvoj interneta, nedavno je na društvenoj mreži Twitter pokrenuo inicijativu 'Putokaz' koja je pobudila pažnju i hrvatske Vlade, javlja srpski portal Alo.

Torbica je pokrenuo inicijativu nakon što je shvato da u Hrvatskoj, od Zagreba pa sve do granice sa Srbijom, nema nijednog putokaza za Beograd. Najbliži putokaz nalazi se tek na oko 40 kilometara od granice.

Direktor srpskog Centra za razvoj interneta predložio je prijateljima na društvenoj mreži da fotografiraju sve znakove širom Srbije koji pokazuju put prema Hrvatskoj ne bi li na taj način promijenili praksu u Hrvatskoj.

Torbica je kontaktirao i hrvatsku Vladu.

- Vlada mi je poslala link zakona, sugerirajući kako to nije njihova odgovornost. Međutim, prepiska još uvijek traje i nadam se da ćemo na kraju ostvariti naš cilj. Važno je reći da ovo nije akcija razdvajanja, već spajanja, koju su podržali i hrvatski tviteraši, rekao je Torbica za srpski Alo.

Tagovi

Izdvajamo