BESANA NOĆ

SRETNA NOVA GODINA! Pogledajte kako su najveći hrvatski gradovi ušli u 2018. godinu!

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 01.01.2018. u 08:34

Hanza Media

 

U Zagrebu je na središnjem Trgu bana Jelačića uz glazbu, pjesmu, ples i tradicionalni ponoćni vatromet dočekana Nova godina, a sa Zagrepčanima i njihovim gostima gradonačelnik Milan Bandić odbrojavao je posljednje minute 2017. i poželio sretnu 2018. godinu.

Na središnjem dočeku na Trgu bana Jelačića okupljene su u 2018. uveli DJ, Gazde, Doris Dragović, a nakon zdravice, gradonačelnikove čestitke i ponoćnog vatrometa nastupili su Tonči Huljić & Madre Badessa te grupa Vatra.

Kao i proteklih godina, gradonačelnik Bandić je prije dolaska na glavni zagrebački trg, na Staru godinu obišao Prenoćište Crvenog križa u Kosnici, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, zagrebačku Javnu vatrogasnu postrojbu te Policijsku upravu zagrebačku.

U Zagrebu je 2018. godina, veselo, uz glazbu, pjesmu i ples dočekana i na brojnim omiljenim adventskim lokacijama.

Doček Nove godine u Zagrebu:

Glavni grad Hrvatske je, naime, već treću godinu zaredom proglašen najboljom adventskom destinacijom u Europi, pa su mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti Novu 2018. dočekali na trgovima u središtu grada, uz bogat zabavni program.

Tako se na najboljoj zagrebačkoj adventskoj lokaciji - "Fuliranju", koji je tu titulu dobio krajem 2017. u anketi Turističke zajednice grada Zagreba, raspjevano i rasplesano "ufuliralo" u Novu 2018. s poznatim hitovima Ljetnog kina. Doček je na "Fuliranju" počeo na Silvestovo u podne, glazbenim vremeplovom, za čijim su kormilom bili poznati zagrebački DJ-ovi Didi, Mrkva i Voda. Posebni program bio je organiziran i za djecu.

Novogodišnji doček bio je organiziran i u parku Zrinjevcu. Slavlje za najmlađe počelo je na Staru godinu u 16,30 sati uz glazbenu predstavu “Pjeva mi se pjesma - Orkestra Pokaloka" u izvedbi teatra Poco Loco u sklopu kojeg su djeca, uz tradicionalno odbrojavanje u 17 sati, dočekali Novu godinu.

Novogodišnja utrka i doček Nove godine u Varaždinu:

Program za odrasle počeo je u 18 sati kada je svoj nastup započeo DJ Lefty, a glavni izvođač večeri bio je Mate Grgat koji je  pozornicu preuzeo u 22 sata i okupljene uveo u Novu godinu.

I Ledeni park na Trgu kralja Tomislava bio je jedinstveno mjesto za novogodišnji doček, gdje su se Zagrepčani 'uklizali' u Novu 2018.  Program je počeo na Silvestrovo u 11,30 sati dječjim dočekom, a sam prijelaz iz stare u novu 2018. godinu dočekao se uz svirku Groovy Cakesa.

Jedan od zagrebačkih dočeka Nove 2018. organiziran je i na Europskom trgu, uz elektroničku glazbu i nastup zagrebačkog DJ-a Eddy Ramicha.

Veselo u Splitu

Na prepunoj splitskoj Rivi okupljeni Splićani i njihovi gosti dočekali su Novu 2018. godinu uz veliki vatromet i nastup pjevača Joška Čagalja Jole, a 15-tak minuta iza ponoći u Galeriji Fotokluba Split otvorena je Novogodišnja izložba fotografija "Marjan-simbol i inspiracija".

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na dočeku Nove godine su na splitskoj Rivi s Joletom otpjevali pjesmu "Ništa kontra Splita".

Doček u Splitu:

Obraćajući se kratko nazočnima gradonačelnik je rekao kako će 2018. biti još bolja nego 2017. godina. Poželio je sreću, zdravlje i veselje svim Splićanima, a u izjavi novinarima istaknuo je kako je Split šampion turizma u Hrvatskoj te da on želi da se tako nastavi i ubuduće.

"Ja ću se sa svojim suradnicima truditi da to tako i bude", kazao je Krstulović Opara.

Župan Blaženko Boban je s pozornice poželio svim građanima Splita i županije "sretnu i berićetnu" 2018. godine, a potom je u kratkoj izjavi za novinare rekao kako želi sreću svima u gradu i županiji, najviše zdravlja i veselja, a da će sve ostalo doći samo po sebi.

Svečani doček 2018. godine počeo je na Rivi na Silvestrovo oko 21 sat nastupom pjevačke skupine Mjesni odbor a nakon nastupa Joleta goste je nastavila zabavljati glazbena skupina Gustafi.

Doček Nove godine u Šibeniku:

Petnaestak minuta poslije ponoći u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorena je Novogodišnja izložba pod nazivom "Marjan-simbol i inspiracija".

Istodobno s dočekom Nove na Rivi, na obližnjem splitskom trgu Pjaca priređen je Salsa plesni doček na otvorenom, gdje su uz latino ritmove plesali, uz Splićane, pretežito inozemni turisti.

Ravnateljica turističke zajednice Split Alijana Vukšić rekla je kako je u Split za doček nove 2018. godine stiglo više turista nego godinu dana ranije.

Trenutačno u Splitu za novogodišnje blagdane boravi više tisuća stranaca, koji su posebice zainteresirani za hrvatska tradicijska jela, naše gastronomske specijalitete, a u zabavnom programu osmislili smo da u Novu godinu uđemo rasplesani, rekla je Vukšić za Hinu.

Uvertira novogodišnjeg dočeku na Rivi upriličena je na Silvestarsku večer zabavnim programom "Adio 2017." u Turističkoj palači te ispred Galerije umjetnina, programom "Splitski novogodišnji tulum."

Doček u Makarskoj:

Zadnjeg dana 2017. u Splitu su na ulicama, trgovima i parkovima organizirani različiti programi ispraćaja stare i doček Nove 2018. godine.

Točno u podne je na splitskoj Pjaci organiziran program "Uranila nova", a poslijepodne je na tom trgu organiziran "Ulazak u novu uz snježne pahulje."

Pod nazivom "Advent u Đardinu" u tom je splitskom parku tijekom dana priređen novogodišnji scensko-glazbeni program za djecu i goste, a ispred Galerije umjetnina bio je  Jazz party.

Dubrovčani i gosti Novu 2018. dočekali na prepunom Stradunu

Dubrovčani i njihovi gosti su Novu 2018. godinu dočekali na prepunom Stradunu uz koncert Dine Merlina, Songkillersa i Pravila igre, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Doček u Dubrovniku:

 

"Vama i vašim obiteljima želim puno zdravlja, a našem gradu i domovini i cijelom svijetu želim mir koji nam je prijeko potreban. Mir nas vodi u bolju i uspješniju budućnost", poručio je Franković nakon ponoći.

"A sad po starom običaju zaplešimo valcer uz 'La musica di notte'. Stradun zapleši!", rekao je dubrovački gradonačelnik Franković u novogodišnjoj čestitci svojim sugrađanima i gostima grada.

Program dočeka počeo je u nedjelju na staru godinu Dječjim dočekom uz Djeda Mraza i vilenjake te tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik.

U ponedjeljak 1. siječnja u podne na Stradunu će se održati tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a dva sata kasnije uslijedit će i međunarodna utrka „DuRun10k“.

Osječani Novu godinu dočekali na trgovima u gradskom središtu

Osječani su Novu 2018. godinu, uz dočeke u svojim domovima te brojnim ugostiteljskim objektima, tradicionalno dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića te, ove godine, i na Trgu Ivana Pavla II., kod osječke konkatedrale, u organizaciji grada Osijeka i sufinanciranje Osječko-baranjske županije.

Doček u Osijeku:

Uz čaj i kuhano vino te gastronomsku ponudu u sklopu osječkog Adventa stanovnike Osijeka i njihove goste su zabavljali glazbena skupina "Detour" i Zvonko Bogdan.

Točno u ponoć, uz vatromet i zvuke valcera, okupljenima su Novu godinu čestitali osječki gradonačelnik Ivan Vrkić te osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

"Dragi sugrađani sretna Vam i uspješna Nova godina. Živjeli", poželio je građanima gradonačelnik Vrkić.

Uz čestitke župan Anušić poželio je građanima da im 2018. godina bude bolja nego prethodna.

Za osječke umirovljenike Gradska uprava organizirala je doček u "Esseker centru", a odmah nakon dočeka na središnjem gradskom trgu, obišao ih je gradonačelnik Vrkić sa suradnicima.

Po prvi puta grad je na Silvestrovo, na Trgu Ivana Pavla II. organizirao i doček dječje Nove godine, a najmlađim sugrađanima točno u podne, Novu godinu čestitala je dogradonačelnica Žana Gamoš.

Ludnica na riječkom Korzu

Najveći javni doček nove 2018. godine na otvorenom u Rijeci i ove godine tradicionalno je bio na Korzu, gdje se okupilo više tisuća Riječana i njihovih gostiju, a javni novogodišnji doček organiziran je i na Trsatu.

Glazbeni uvod u novogodišnju proslavu bio je nastup riječkog kantautora Borisa Štoka s pozornice na Korzu, a neposredno prije ponoći i ulaska u novu godinu Riječane i njihove goste zabavljala je zagrebačka rock grupa „Jinx“. Za kraj fešte na Korzu, oko 1 sat, predviđen je nastup „Crvene jabuke“.

Doček u Puli:

Točno u ponoć na pozornicu je izašao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i čestitao Novu godinu.

"Želim svima puno sreće, uspjeha i zdravlja u godini u kojoj počinje odbrojavanje za 2020., godinu u kojoj Rijeka postaje Europske prijestolnica kulture", naveo je gradonačelnik.

"Tad će Rijeka Europi i svijetu pokazati što može kao luka različitosti", kazao je Obersnel, podsjećajući na temelj programa EPK 2020 u Rijeci.

Promet središtem Rijeke i glavnim prometnicama zatvoren je tijekom novogodišnje noći, a s jednog na drugi kraja grada moguće je doći sjevernim koridorom.

Doček u Zadru:

 U središtu grada otvorena je većina ugostiteljskih lokala, među kojima su se neki odlučili na zatvorene organizirane proslave, uz plaćanje ulaza, a drugi su otvoreni svim namjernicima do ranih jutarnjih sati.

Ovoga puta doček na otvorenom je organiziran i na Trsatskoj gradini, uz glazbu klape „Nevera“ i nastup DJ Fishera.

Opatija je, kao i prethodnih godina, javni doček za građane organizirala na dvije lokacije. Na prostoru ispred Mrkata, odnosno opatijske tržnice, od 22 sata na Silvestrovo feštalo se uz „Koktelse“ i „Leteći odred“. Ispred umjetničkom paviljona „Juraj Šporer“ u Novu godinu uvela je svirka „Xfinity Banda“ .


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo