DRAMA NA OTOKU

SRUŠIO SE STROP U OSNOVNOJ ŠKOLI Roditelji korčulanskih školaraca ogorčeni i prestrašeni

 Nikola Perić / DUBROVAČKI VJESNIK

Unatoč tome što su mediji više puta upozoravali na opasnost rušenja zidnih plafona u Domu zdravlja Korčula i Osnovnoj školi “Petra Kanavelića” Korčula obistinile su se prognoze. Noćas je u ovoj OŠ urušen strop u hodniku gdje se ulazi u prvi, drugi i treći razred, javlja Dubrovački vjesnik.

Jutros su primjećena oštećenja, srećom bez ozlijeđenih i nastava se održala. Na ulazu smo zatekli nekoliko ogorčenih roditela, koji su zbunjeni i prestrašeni, doveli su svoju djecu na nastavu i čuli ovu vijest.

Među njima je Tino Andrijić, koji je za Dubrovački vjesnik ogorčeno rekao:

- Jutros se u OŠ Petra Kanavelića održavaju Male sportske igre zbog čega sam posjetio školsku dvoranu. Međutim, umjesto uživanja u igrama, nekoliko ljutih roditelja obavijestilo me o urušavanju.

Pošto sam i sam roditelj trećašice veoma mi je zasmetala činjenica da o tome kao roditelj nemam informacije i da ne znam ništa o događaju – a tim gore je to što mi plafon izgleda i dalje nesigurno te sumnjam da neće doći do daljnjih oštećenja.

Nadam se kako će OŠ “Petra Kanavelića” i Grad Korčula izdati javno priopćenje i više informacija o događaju i poduzetim i planiranim mjerama, zaključuje Andrijić.

Kako se u ovoj školi uskoro bira novi ravnatelj, lako je zaključiti,da je korčulanskim političarima osim velike strke i brige kada su izbori za ravnatelja stalo ponešto i do sigurnosti naše djece u toj školi, čujemo komentare roditelja. I dok se je plafon urušio u školi, došlo je do šaljivog izrugivanja –Jao pao-!?, a za nekoliko dana bi se moglo dogoditi i u Domu zdravlja u Korčuli, gdje pacijenti ulaze sa strahom da im ne padne po glavi dio plafona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:06