STRAVA NA VRBANIMA

STANARKA ZGRADE U KOJOJ JE EKSPLODIRALA PLINSKA BOCA 'To su mi bile najduže minute u životu,svoje ruke nisam vidjela od dima...'

Očajna Ružica Matić moli sve koji vide njenog sivog, velikog mačka Iggyja da joj se jave na mobitel 091/6400437
 Privatni album

Stanari Siječanske ulice u Vrbanima, u kojoj je jučer u 16 sati eksplodirala plinska boca, još se oporavljaju od velikog šoka, a jedna starija gospođa je još u bolnici.

U bolnici je i mladić, koji je izazvao nesreću, a nakon svega je preživio i teže je opečen.

- To su mi bile najduže minute u životu. Čula sam da je nešto grunulo, ali je nedaleko bila svadba pa sam mislila da je nešto od tamo. Odjednom je u stan počeo sukljati gusti dim. Nisam mogla zamisliti takav užas dok ga nisam doživjela. Nisam vidjela vlastite ruke od crnog dima, ispričala nam je Ružica Matić (37), koja živi u stanu iznad kojeg je eksplodiralo.

S njom je bio i njen mačak koji je u panici skočio kroz prozor, ispričali su joj kasnije očevici. Ružica ga je uspaničeno tražila u stanu, ali ga nigdje nije bilo.

- Zvala sam ga i tražila, ali je svuda bio dim. Na kraju sam pobjegla na balkon gdje se jedino moglo disati. Tada su stigli vatrogasci koji su me spustili s dizalicom, rekla nam je Ružica.

Stanari 4. kata zgrade su evakuirani s dizalicom (Privatni album)

Ona je i dalje u velikom šoku, a strašno je brine što još nije pronašla svog ljubimca, mačka Iggyja.

- Jak je i srebrnosivi, jako je velik. Ima zelene oči. Sumnjam da bi prišao ljudima, ali se odaziva na svoje ime. Nije navikao ići van i samo se nadam da će ga netko vidjeti i vratiti kući, kaže očajna Ružica.

Moli sve građane koji ga vide u Vrbanima ili okolnim kvartovima da joj se jave na mobitel 091/6400437.

Mačak Iggy je velik i siv, a odaziva se na ime (Privatni album)

Cijeli četvrti kat zgrade su evakuirali s njenog balkona. Stanari su komentirali da je zgrada loše napravljena za takve dramatične slučajeve jer uopće nema otvora u haustoru tako su vatrogasci morali razbili krov da dim može izlaziti.

Očajan mladić zbog nesretne ljubavi spojio je tri plinske boce, ali srećom dvije nisu eksplodirale. U to vrijeme u parku tik ispred zgrade nije bilo djece zbog velike vrućine jer je tragedija mogla biti i puno veća.

Privatni album

Zgrada u kojoj se odvijala drama dan poslije (Privatni album)

Osim očajnog mladića, koji je zbog nesretne ljubavi napravio kaos, ozlijeđena su još četiri stanara, među kojima je bilo i djece. Svi su se nagutali dima pa ih je zbrinula hitna pomoć. Jedan vatrogasac je dehidrirao.

Na intervenciju je izašlo čak sedam vatrogasnih vozila i 23 vatrogasca javne vatrogasne postrojbe Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:00