DAO IZJAVU ISPRED KLUBA

STIER OSUDIO 'VANDALSKI ČIN' U KLUBU SUPER SUPER, NIJE SPOMINJAO LGBT ZAJEDNICU 'Neću ići na Pride, ali se dostojanstvo svake osobe mora poštivati'

 Marko Todorov / HANZA MEDIA

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, nešto iza 15 sati, medijima je dao izjavu ispred kluba Super Super u kojemu se ovoga vikenda dogodio napad na LGBT osobe, javlja N1.

- Došao sam izraziti tajniku udruge solidarnost i još jednom u svoje i ime Vlade osuditi ovaj vandalski čin. Izuzeno je važno da se svi hrvatski građani osjećaju sigurno. Razgovarao sam i s ministrom Orepićem koji je rekao da policija intenzivno radi na ovom slučaju. I ja i javnost očekujemo da se što prije dođe do počinitelja ovog kukavičkog čina, kazao je Stier.

Stier je upitan hoće li biti ove godine na Povorci ponosa, ali je to negirao.

- Neću biti u toj manifestaciji, ali ono što želim reći jest da je politika Vlade i moj stav da se dostojanstvo svake osobe mora poštivati, rekao je.

Odgovorio je i na pitanje kosi li se njegova izjava s imenovanjem Ladislava Ilčića na mjesto svog posebnog savjetnika.

- Moji stavovi su stavovi koje zastupa Vlada Republike Hrvatske i koju svi moji suradnici zastupaju i zastupat će i dalje. Od toga nema odstupanja, kazao je Stier. 'Ove stavove, poštivanje digniteta svake osobe, je čvrst stav Vlade, moj stav kao potpredsjenika Vlade i kao kršćanina da se mora poštivati dostojanstvo svake ljudske osobe i svi moji suradnici će provoditi takvu politiku'.

Stier je ispred kluba Super Super upitan zašto u svojoj izjavi nije izrijekom spomenuo pripadnike LGBT zajednice na koje je ovaj napad bio izravno usmjeren.

- Apsolutno osuđujemo ovaj vandalski čin, zato smo danas i došli izraziti solidarnost s tajnikom udruge i još jednom ponoviti da u Hrvatskoj želimo kulturu dijaloga i tolerancije te da je svaki čin koji ide protiv toga i koji se koristi nasiljem neprihvatljiv i za osudu, zaključio je Stier, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:22