METEOROLOGIJA

STIGLA NAJNOVIJA PROGNOZA Za cijelu državu izdana nova upozorenja, ponegdje i 20 centimetara snijega

Na Jadranu se očekuju izrazito visoki valovi, moguće su nevere
 EPH, Meteoalarm

Prema najnovijoj vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak će u unutrašnjosti Hrvatske biti oblačno i kišovito, mjestimice s obilnijim oborinama.

U Gorskome kotaru i u većem dijelu Like padat će snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača do 20 centimetara visine. Snijega potkraj dana uz zahladnjenje može biti i u sjeverozapadnim predjelima.

Na Jadranu promjenljivo oblačno mjestimice s pljuskovima i grmljavinom, osobito na sjevernom dijelu, gdje će puhati jaka i olujna bura, dok se u Dalmaciji očekuje i dalje vrlo jako, mjestimice i olujno jugo.

Temperatura zraka uglavnom od 4 do 8, u gorju niža, a na Jadranu od 9 na sjevernom dijelu do 17 °C nakrajnjem jugu.

Meteoalarm je u ponedjeljak navečer objavio niz novih upozorenja za cijelu državu. Za Istru, sjeverno primorje, Liku, Gorski kotar i krajnji jug Hrvatske na snazi su narančasta upozorenja, koja upućuju na opasne vremenske uvjete. Objavljena su ponajprije zbog snažnog vjetra i obilne kiše.

Za ostatak države na snazi su žute uzbune, koje upućuju na potencijalno opasne vremenske neprilike.

Foto: Meteoalarm

Pomorski meteorološki centar Split izdao je upozorenje zbog mogućih nevera. Na sjevernom Jadranu, a od utorka ujutro i na manjem dijelu srednjeg, udari bure u jačanju na 35-55, u Velebitskom kanalu do 65 čvorova, krajem dana i do 80 čvorova. Na južnom i srednjem Jadranu mjestimični udari juga u jačanju na 35-50 čvorova. Na južnom Jadranu, a popodne je moguće i na otvorenom preostalog dijela, more 5.

U srijedu prestanak kiše i djelomično razvedravanje. U četvrtak i petak djelomice sunčano i uglavnom suho te malo toplije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:12