STIGLI I AUTOBUSI

STIGLE NOVE BROJKE Dosad u RH ušlo 36.000 izbjeglica: 'Bapska nas je iznenadila, ali sad je bolje, dolaze u grupama od 70-ak ljudi'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.09.2015. u 18:46

Vlado Kos / CROPIX / copyrighted

Od početka izbjegličkog vala u Hrvatsku je ušlo oko 36.000 izbjeglica i migranata, dok se trenutačno u prihvatnom centru za izbjeglice u Opatovcu nalazi oko 3.000 osoba koje su u Hrvatsku ušle tijekom prošle noći i danas, potvrdila je u utorak poslijepodne glasnogovornica Ravnateljska policije Jelena Bikić.

Po njenim riječima, tijekom noći i danas do 15 sati, u Hrvatsku je preko istočne granice ušlo oko 4.000 izbjeglica dok je tijekom noći i jutra Hrvatsku napustilo njih oko 1500.

Također je kazala kako je priljev izbjeglica prema Opatovcu iz Bapske u poslijepodnevnim satima manji nego jutros te izbjeglice pristižu u skupinama od 70-ak osoba, a ne od 1.500 koliko ih je nenadano stiglo noćas.

Na ulaz u opatovački prihvatni centar iza 17 sati stiglo je deset autobusa kojima bi tijekom poslijepodneva trebalo do željezničkog kolodvora u Tovarniku prevesti oko 1500 izbjeglica, a do večeri iz Tovarnika bi prema mađarskoj granico trebao krenuti još jedan vlak s istim brojem izbjeglih osoba.

Izdvajamo