PADAT ĆE I SNIJEG

STIŽE NAM NOVI VAL HLADNOĆE! Nakon južine i kiše meterolozi najavljuju novu veliku promjenu vremena, temperature idu u debeli minus!

 
 HANZA MEDIA

Iako su se mnogi poveselili ovotjednim visokim temperaturama i suncu, čini se kako još nije vrijeme da u ormare pospremite zimske jakne. Naime, Državni hidrometeorološki zavod za vikend najavljuje da će se živa ponovno spustiti dobro ispod ništice.

Danas će u čitavoj Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i mjestimičnom kišom, češćom na Jadranu i uz njega. Lokalno su mogući i pljuskovi te grmljavina, ponajprije u Dalmaciji i Slavoniji dok se u središnjoj Hrvatskoj očekuje se najviše suha i sunčana vremena.

Puhat će umjeren, ponegdje jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura kretat će se većinom od 15 do 20 °C, a u gorju i na sjevernom Jadranu bit će malo hladnije.

Slično vrijeme očekuje se i sutra, premda DHMZ najavljuje par stupnjeva nižu maksimalnu dnevnu temperaturu. Ovakvo promjenjivo vrijeme s dnevnim maksimalcima od oko 15°C nastavit će se sve do petka, a onda u subotu stiže značajno zahladnjenje.

Temperature će, najavljuje DHMZ, biti niže za 10-ak stupnjeva, a u noći na nedjelju se očekuje kako će se spustiti do -7°C u unutrašnjosti, međutim, osjećaj će biti kao da je -13, najavljuje cijenjeni norveški meteoservis.

Od subote postoji mogućnost snijega u čitavoj zemlji, pa i na Kvarneru i u Dalmaciji, gdje će za vikend također temperature ići u minus.

Tek u srijedu očekuju se jutarnje temperature iznad nule, najavljuje američki Accuweather, no takve dugoročne prognoze treba uzeti s rezervom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:19