VREMENSKA PROGNOZA

STIŽU MINUSI I SNIJEG Što nas čeka u sljedećim danima? Od sutra temperature neće biti više od nule, a evo kada bi moglo opet zatopliti...

Karlovac
 Robert Fajt / CROPIX

Nakon što je u nekim dijelovima zemlje kiša ovih dana bila rekordna, danas će dan biti nešto hladniji i tmuran s mjestimičnom kišom, koja će biti češća na jugu Dalmacije. Uz zahladnjenje kiša će u Gorskom kotaru već ujutro prijeći u susnježicu i snijeg, a od sredine dana snježne oborine moguće su i ponegdje u nizinama unutrašnjosti.

Ipak, snjega ne bi trebalo biti puno. Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu bura u jačanju na jaku i olujnu, a podno Velebita je moguća i orkanska bura na udare. Zahladit će. Temperatura zraka na kopnu većinom od 1 do 6 °C. Na Jadranu do 14 °C, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Na samom jugu zemlje temperature bi danas trebale biti od 10 do 15 stupnjeva, uz promjenjivo vrijeme, a meteorolozi HRT-a upozoravaju da su lokalno i dalje moguće pijavice.

Sutra će biti još hladnije. Jutarnje temperature će biti u minusu, dok će najviše dnevne biti većinom oko nule ili tek malo više od toga. Tanji snježni pokrivač je moguć i u nizinama. Vjetar će pojačavati osjećaj hladnoće, a na Jadranu će puhati jaka i olujna bura. Sutra će ujutro u unutrašnjosti biti oblačno, mjestimice sa snijegom. Sredinom dana očekuje se prestanak oborine i djelomično razvedravanje u zapadnim predjelima, a prema večeri i drugdje.

Na Jadranu će biti djelomice sunčano. Više će oblaka biti prijepodne, osobito u Dalmaciji gdje još može pasti malo kiše. Na kopnu umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar u slabljenju, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita na udare i orkanska. Jutarnja temperatura zraka bit će od -3 do 1, na sjevernom Jadranu od 2 do 7 °C, u Dalmaciji i malo viša. Najviša dnevna temperatura bit će od 0 do 4 na kopnu te između 5 i 10 °C na obali i otocima.

Od četvrtka do subote bi trebalo biti uglavnom suho. Vjetar će biti slabiji, a bit će i sunčanih razdoblja u većini kopnene Hrvatske. Toplije će biti tek za vikend, javljaju meteorolozi HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:58