STIŽE ZAHLADNJENJE

STIŽU NAM POLARNE TEMPERATURE, ALI I SNIJEG Pripremite toplu odjeću, temperature padaju na -15 stupnjeva Celzija!

 
 CROPIX

Pretežno oblačno uz povremenu kišu, u gorju i snijeg, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za srijedu. Na Jadranu su mogući i pljuskovi s grmljavinom, a u Dalmaciji i lokalno izraženija kiša.

Oborine će poslijepodne uglavnom prestati, a potom će se i djelomice razvedriti, najprije u sjevernim i zapadnim predjelima. Umjeren i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu jugo, postupno će okretati na sjeverozapadni koji će na otvorenom moru u drugom dijelu dana imati i olujne udare.

Temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na Jadranu od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, a navečer osjetno hladnije.

Tijekom srijede će se preko naših predjela premjestiti frontalni sustav uz produbljivanje doline u polju tlaka. Nakon njegova prolaska vjetar će okrenuti na sjeverozapadni i donijeti hladniji zrak, piše HRT.

Za četvrtak DHMZ u unutrašnjosti najavljuje barem djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, osobito navečer. Jutro će biti hladnije. Na Jadranu pretežno sunčano, a navečer na širem riječkom području oblačno uz povremenu kišu. Slab do umjeren, na Jadranu i jak sjeverozapadni vjetar okrenut će postupno na jugozapadnjak, uz obalu i jugo. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 1, na Jadranu od 2 do 7, a najviša dnevna uglavnom od 6 do 11 °C.

DHMZ

Početak vikenda donijet će snažnije oborine i snijeg. Najprije se na sjevernom dijelu zemlje očekuje naoblačenje i ponegdje obilnija kiša, a uz zahladnjenje kiša će prema kraju dana prijeći u snijeg koji će u gorju biti i obilniji. Nakon jakog juga u petak, u subotu će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru pa će i zahladnjeti.

U petak i subotu u gorju će pasti i više od 50, a u nizinama i do 20 cm snijega, koji će se uz hladnije vrijeme zadržati i veći dio sljedećeg tjedna. Jutarnje temperature tijekom vikenda će se spustiti ispod nule.

DHMZ

Od ponedjeljka i utorka sljedeći tjedan očekuje se još drastičniji pad temperature u jutarnjim satima. Najniže se temperature najavljuju u Slavoniji, Gorskom kotaru i Lici, a najhladniji bi grad u utorak mogao biti Karlovac sa najavljenih minus 15°C. Slunj, Plitvička jezera, Ogulin, Delnice, Glina i Gospić mogli bi u ponedjeljak i utorak jutarnje temperature mjeriti i niže od minus 10°C.

DHMZ

HAK: Do 10 sati na A6 zatvorena je dionica između Ravne Gore i Vrbovskog, obilazak starom cestom kroz Gorski kotar

Do 10 sati na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvorena je dionica između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba, zbog radova, a obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar DC3, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale DC8 mogući su odroni.

DHMZ

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste DC75 u Karigadoru, Taru i na dionicama Vodnjan – Pula te Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris, DC206 Hum na Sutli-Kostel i županijska cesta Visočane-Poličnik (ŽC6014).

Do 20. siječnja zbog građevinskog miniranja u mjestu Lovran DC66, u 10 i 14 sati kratkotrajno će se prekidati promet, pa vozače HAK poziva na strpljenje i razumijevanje.

DHMZ

Do 27. siječnja u 15 sati Jadranska magistrala DC8 u Primoštenu, na predjelu Tepli Bok, zatvorena je za teretna vozila i autobuse. Obilazak: Dolac-Podgreben-Primošten, i obrnuto.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka. Brodska linija Šibenik - Zlarin - Prvić Luka - Šepurine - Vodice plovi bez pristajanja u Prvić Luku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:09