NAKON IZVJEŠĆA

STIŽU PRVE REAKCIJE NA MOGUĆU PROPAST NABAVKE BORBENIH AVIONA U SDP-u traže Krstičevićev odlazak, Grmoja proziva i njega i Plenkovića

 

Nakon što je američki portal Axios objavio vijest prema kojoj je, sudeći po stajalištu neimenovanog izraelskog dužnosnika uključenog u pregovore s Amerikancima, praktički propala prodaja izraelskih borbenih aviona F-16 Barak Hrvatskoj, u četvrtak navečer počele su stizati prve političke reakcije na ovakav razvoj događaja, koji službeno zasad nisu potvrdili ni Izrael ni SAD ni Hrvatska.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja gostovujući u programu RTL-a pozvao je na odgovornost ministra obrane Damira Krstičevića, ali i premijera Andreja Plenkovića.

- Ministar je odgovoran, a onda i premijer. Oni su dogovorili taj posao, sada vidimo da to što je dogovoreno neće biti ispoštovano. Ne može se to predstaviti kao najbolji potez ove Vlade. Krstičević se time hvalio, a sada nećemo dobiti što je dogovoreno. Kao zastupnici i građani inzistramo da se ispoštuje ono što je dogovoreno, kazao je Grmoja.

O problemima s avionima oglasio se i SDP.

- Amerikanci su jasno rekli u kakvom stanju avioni mogu biti prodani. Izvor tvrdi da to znači da do kupnje neće doći. Krstičević je morao znati pravila igre. Ili ih je ignorirao i obmanuo javnost, ili zaista nije znao - u oba slučaja mora otići, napisali su na Twitteru.

Nakon toga su i 'retvitali' mišljenje svoga saborskog zastupnika Franka Vidovića, inače člana saborskog Odbora za obranu, koji kaže:

- Od dva ključna projekta ministra Krstičevića u MORH-u: ročna vojska i avioni; učinak 0! Zero! Ništa!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:19