ČUDESNO PREŽIVLJAVANJE

STJUARDESA KOJU JE SPASILA HRVATSKA OBALNA STRAŽA 'Preživjela sam 10 sati u moru zbog dva razloga'

 
 Twitter

Britanski mediji opširno izvještavaju o Britanki koja je čudesno preživjela 10 sati u moru nakon što je pala sa putničkoga broda "Norwegian Star" na liniji Pula - Venecija u Lošinjskom akvatoriju. Njezino je ime Kay Longstaff (46), a kako pišu njezino bavljenje jogom i pjevanje su joj pomogli da ostane živa.

- Srećom za nas i nju, odmah smo je vidjeli jer kada nas je ugledala, dignula je ruke i mahala. Pravo je čudo je što je preživjela. Na kruzeru su mislili da nije preživjela. Očito je i u dobroj kondiciji. Rekla nam je da se bavi jogom te da je plutajući u moru cijelo vrijeme pjevušila da joj ne bi pala temperatura tijela i da ostane budna, izjavio je poručnik fregate Lovro Orešković, zapovjednik broda "Cavtat" koji je spasio Britanku, prenosi Glas Istre.

Pregledom nadzornih kamera utvrđeno je da je Britanka s broda pala u 23,45 i još uvijek nije jasno kako se to dogodilo. Hrvatske vlasti temeljito će pregledati snimke nadzornih kamera kako bi razjasnili okolnosti incidenta nakon medijskih navoda da je uzbuna na brodu podignuta nakon što je uočeno da je na palubi ostavila torbu i putovnicu. Okolnosti incidenta na kruzeru se istražuju, a o svemu je obaviješteno Veleposlanstvo Velike Britanije u Hrvatskoj.

Britanski The Sun piše kako je Kay Longstaff navodno pila alkohol te večeri prije nego što se sunovratila u more. Odmah nakon spašavanja prevezena je u pulsku bolnicu, no ubrzo su je pustili nakon što je utvrđeno da je dobrog zdravstvenoga stanja. Daily Mail piše kako je britanska turistkinja radila kao stjuardesa za poznatu zrakoplovnu kompaniju Virgin Atlantic, no sada radi samo na privatnim zrakoplovima i živi u španjolskoj regiji Costa del Sol.

Zabrinuti prijatelji ostavljali su joj poruke na Facebooku: 'Jako mi je drago da si dobro, ti si jako snažna osoba i zato si preživjela taj strašni događaj'. Poduzetnik iz Derbyshirea koji je bio na 'Norveškoj zvijezdi' prisjetio se Britanke.

- Čuli smo da je bila sama u kabini, ali je putovala s obitelji i prijetaljima. Digli su uzbunu kada su shvatili da je nestala. Brod je promijenio smjer oko 2 sata ujutro i vratio se na područje gdje je pala, ispričao je.

Putnik koji je želio ostati anoniman rekao je da je osoblje broda metalnim preprekama blokiralo područje gdje je ona pala: - Čuo sam da je svoju torbu ostavila na palubi, a u njoj je bio i pasoš. Kažu da je incident zabilježen na nadzornim kamerama. Navodno je pila alkohol, rekao je.

Obalna straža RH

July 21, 2010 - Junuae, Alaska, USA - The Norwegian Star docked at the port in Juneau, Alaska, Image: 202315711, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
Profimedia, Zuma Press - Archives
Kruzer "Norveška zvijezda"

Kruzer je u Veneciju trebao stići u 8 sati ujutro, ali u talijanski grad stigao je tek oko 13.30 sati. Putnik Seafoam Sally otvorio je temu o incidentu na forumu stranice cruisecritic.com te naveo da su putnici o incidentu obaviješteni u 6 ujutro.

- Oko 8 sati ujutro kapetan broda nam je rekao da je obustavlja potraga za nestalom putnicom i da nastavljamo prema Veneciji te da će Obalna straža nastaviti potragu, napisao je.

Stjuardesa Kay Longstaff pala je sa palube broj 7, na kojoj se nalaze kazalište i najmanje pet kafića, a kako piše Daily Mail, kruzer 'Norveška zvijezda' ima 15 restorana koji mogu zadovoljiti svako nepce, 10 kafića i noćnih klubova, spa zonu, kockarnicu sa VIP zonom i još hrpu zabave za turiste svih dobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:56