NEMA ODMORA

ŠTO I KOLIKO HRVATSKI DRŽAVNI SLUŽBENICI RADE DOK NEMA VLADE Nitko nije na godišnjem, sindikati su uvjereni da nitko ne ljenčari

©Frédéric Cirou/AltoPress/Maxppp ; Two professional women working on laptops, boss looking over one woman's shoulder
 Frédéric Cirou/Colourbox

Iako dio politički postavljenog kadra odlazi sa starom garniturom, velik dio zaposlenika državne uprave ostaje i nakon dolaska novih ministara i ministrica.

Makar hodnici ministarstva turizma izgledaju prazno, iza vrata službenici i dalje marljivo rade, kaže njihov dosadašnji šef i poručuje kako nitko nije na godišnjem odmoru.

"Kolege rade i radimo ove redovite operativne poslove, pogotovo vodimo računa o tome da promidžba Hrvatske teče redovito", pojašnjava RTL-u tehnički ministar turizma Darko Lorencin.

Isto je i u ostalim ministarstvima, a i u sindikatima su uvjereni da nitko ne ljenčari.

"Jednostavno, nema razloga da se i dalje ne radi istim intenzitetom kao i dosad", tvrdi Siniša Kuhar iz Sindikata državnih službenika i namještenika.

"Oni će vjerojatno ostati i raditi na istom mjestu i u istoj stolici, ali će se njihovo tijelo i radno mjesto zvati drugačije", naglasio je Siniša Kuhar.

Bivši ministar gospodarstva Ljubo Jurčić pojašnjava da za službenike nema razlike.

"Službenici rade svoj posao koji je tekući i oni ne znaju je li ministar ili predsjednik Vlade došao na posao. Oni bi mogli raditi svoj posao i pet godina da Vlade nema. Oni bi mogli raditi, Vlada samo mijenja smjer", izjavio je RTL-u Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:10