ŠUŠKANJA

ŠTO TO SPREMA PLENKOVIĆ? Novinari ispred Banskih dvora uhvatili glavnog stratega HDZ-a za izbore: 'Spreman sam pomoći'

 
 Tomislav Kristo / HANZA MEDIA

Robert Kopal, bivši državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) i bivši savjetnik premijera Andreja Plenkovića, opet savjetuje predsjednika Vlade, a sve to događa se u vrijeme sve češćih glasina da se Plenković ipak sprema na prijevremene izbore, javlja N1.

Podsjetimo, Kopal je na osobni zahtjev na zatvorenoj sjednici Vlade razriješen s mjesta državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova 31. kolovoza 2018. godine, a ni dva tjedna kasnije javnost je saznala da je postao savjetnik za nacionalnu sigurnost premijera Andreja Plenkovića.

Banski dvori o tome, zasad, službeno šute, a novinari su s Kopalom razgovarali o tome vidjevši ga kako izlazi iz zgrade Vlade, javlja N1.

- Došao sam pomoći, ponovno sam posebni savjetnik premijera zadužen za nacionalnu sigurnost i dajem svoj doprinos, rekao je Kopal novinarima.

Na upit je li riječ o pripremi izbora, odgovorio je da je došao pomoći.

- Došao sam pomoći. To je na premijeru da odluči.

Istiće kako nije s premijerom razgovarao o pripremi izbora.

- Ne, apsolutno ne. Ne znam ništa o tome.

Novinarima je zaključno poručio kako je uvijek spreman, ako je potrebno, pomoći HDZ-u.

Kopal je, podsjetimo, već bio specijalni savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost, a nakon što je šef HDZ-a smijenio sve Mostovce u Vladi - umjesto smijenjenog ministra unutranjih poslova Vlahe Orepića do izbora novog ministra vodio je MUP.

Podsjetimo, Robert Kopal je odradio HDZ-ovu glavnu kampanju za lokalne izbore 2017. godine, kao analitičar i glavni strateg. Na istim poslovima radio je i za vrijeme parlamentarnih izbora 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:43