TRAGIČNA SMRT DJEČAKA

STOTINE GRAĐANA NA ULICAMA METKOVIĆA U ZNAK PODRŠKE DOKTORICI KALEB 'To za što me proziva Liječnička komora je uvreda'

 
Ksenija Kaleb (u krugu)
 CROPIX

Nekoliko stotina građana Metkovića prosvjedovalo je ispred Doma zdravlja dajući potporu liječnici Kseniji Kaleb koju je Hrvatska liječnička komora optužila da je napravila nekoliko propusta u liječenju devetogodišnjeg Gabrijela Bebića. Ona je, podsjetimo, jedina od liječnika u Domu zdravlja Metković i Hitnoj pomoći koja je utvrdila da je dječak životno ugrožen.

Za njih je doktorica Kaleb heroina koja je prepoznala tešku i po život opasnu bolest kod devetogodišnjaka da bi na kraju ona jedina bila optužena u nalazu Hrvatske liječničke komore. Prosvjednici osporavaju nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva i Liječničke komore tražeći neovisne stručnjake koji bi trebali utvrditi odgovornost i propuste u liječenju devetogodišnjeg Gabrijela Bebića, za što, smatraju, nikako ne može biti kriva doktorica Ksenija Kaleb.

"Podrška dr. Kseniji. Gospodo, do kada će te prati ruke kao Pilat", pisalo je na transparentu koji su nosili prosvjednici.

Svi su imali riječi hvale za doktoricu Kaleb kao poštenu, profesionalnu i odgovornu osobu.

Vidno potresena, okupljenim građanima obratila se i sama doktorica.

- Ja sam liječnica. Medicina mi je na prvom mjestu, a obitelj na drugom. Ovo je strašna uvreda za mene, ali ja samo tražim da pravda na kraju pobijedi - kratko je kazala doktorica Kaleb zahvalivši na potpori građanskoj inicijativi Sinovi i kćeri doline Neretve.

Inicijativa, uz potporu doktorici Kaleb, poziva na odgovornost kompletni zdravstveni sustav koji nije omogućio adekvatnu medicinsku opremu i opremljene ordinacije u Domu zdravlja u Metkoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:21