BORBA RADNIKA

Štrajk u Imunološkom zavodu zbog neisplate plaća

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.10.2014. u 12:05

Ranko Šuvar/Cropix

ZAGREB - U Imunološkom zavodu jutros je počeo štrajk koji će trajati do isplate plaća za kolovoz, izvijestila je povjerenica Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske u Zavodu Lidija Jagarinec.

"To je posljednja slamka spasa za radnike, kako bi sačuvali barem dostojanstvo, ako ništa drugo, jer je nemoguće dolaziti na posao i raditi bez plaće - to je nemoguća misija", rekla je Jagarinec Hini.

Po njezinim riječima, u štrajku sudjeluje 78 posto članova sindikata i ostali radnici nečlanovi sindikata koji su im se priključili. U Imunološkom zavodu trenutno je zaposleno oko 200 radnika.

Štrajk je potpuno legitiman i provodi se po zakonu, naglasila je Jagarinec, jer je postupak mirenja neuspješno završio u petak, 17. listopada.

Radnici također traže da Uprava Imunološkog zavoda isplati plaću i za rujan, te upozoravaju da će se u protivnom suočiti s novim štrajkom.

"Sve su to posljedice neslaženja ili namjernog zapostavljanja i zakulisnih igara vlasnika, koji do danas nije prepoznao važnost Imunološkog zavoda", stoji u priopćenju predsjednika Sindikata EKN Krešimira Dorića.

Izdvajamo