PRESLAGIVANJE

STRANKA PAMETNO BI NA SLJEDEĆE IZBORE MOGLA ZAJEDNO S AKTUALNIM KOALICIJSKIM PARTNEROM HDZ-a Nedavno su počeli razgovori o suradnji s HSLS-om

Darinko Kosor (lijevo) i Marijana Puljak (desno)
 CROPIX

HSLS i Pametno nedavno su počeli razgovore o mogućnostima za buduću suradnju tih dviju liberalnih stranaka, a hoće li to završiti dogovorom o zajedničkom izlasku na izbore, tek treba vidjeti.

Referirajući se na nedavni poziv Matije Posavca, međimurskog župana i moguće budućeg šefa HNS-a, da se sve liberalne stranke trebaju ujediniti, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor kaže kako s HNS-om nitko ne želi jer su - prevaranti.

- Pitanje je tko može pozivati na ujedinjavanje liberala. S ovim ili novim vodstvom, sasvim svejedno, HNS je zadnja stranka koja na to može pozivati jer je to stranka koja je prevarila birače i bivše partnere iz SDP-a, a sada nešto slično pokušava napraviti i aktualnim partnerima HDZ-u. Na ujedinjavanje liberala mogu pozivati samo stranke koje su programski stvarno liberalne, koje ne igraju s figom u džepu i koje nikada nisu prevarile svoje partnere i birače. Dakle, jedine stranke koje mogu pozvati na ujedinjenje liberala su HSLS i Pametno - rekao je Kosor.

Predsjednica Pametnog Marijana Puljak kaže kako njezina stranka “cijelo vrijeme traži partnere s kojima može surađivati i pokrenuti promjene u ovom društvu”. - U javnosti su se pojavile vijesti i najave da se planira nekakvo ujedinjavanje liberala. Poticaji možda dolaze od nestanka Amsterdamske koalicije, počinju nova preslagivanja za parlamentarne izbore. U intervjuima nekih istaknutih članova nazivno liberalnih stranaka poziva se Pametno na suradnju ili se najavljuju neke nove koalicije kao protuteže postojećem duopolu.

Cijelo vrijeme tražimo partnere s kojima možemo surađivati i pokrenuti promjene u društvu. Ne želimo surađivati s političkim opcijama koje su pomagale ili same sudjelovale u pljački Hrvatske i degradaciji svih moralnih vrijednosti društva. Dosta nam je političara koji jedno govore, a drugo rade, koji obećavaju, a ustvari podržavaju vlast koja je i upropastila Hrvatsku samo da bi trgovali za svoju osobnu korist. To što se netko zove liberalima nije nam dovoljan razlog za suradnju - poručila je Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:58