HOROR U KAMPU

STRAŠNA NESREĆA U ISTRI Radnik pao s građevinske dizalice i poginuo, drugog, koji je teško ozlijeđen, spašavali vatrogasci

 Srecko Niketic / Ilustracija / CROPIX

U ponedjeljak ujutro u Funtani, mjestu između Vrsara i Poreča, s dizalice na jednom gradilištu pao je A. H., radnik tvrtke Ferokov i na licu mjesta smrtno stradao. Tom prilikom ozlijeđen je još jedan radnik, a težina njegovih ozljeda zasad nije poznata, priopćila je istarska policija.

- Policija je u ponedjeljak oko 9.10 sati zaprimila dojavu da je u kampu na području Funtane jedan radnik pao s građevinske dizalice i smrtno stradao, a drugi je na dizalici ozlijeđen i vatrogasci pokušavaju doći do njega. Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Poreč spustili su ozlijeđenog radnika s dizalice oko 10.30 sati. Na mjestu događaja policija će, zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom, obaviti očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

Zagrebačka tvrtka Ferokov, koja se bavi najmom i servisom dizalica te građevinske opreme, izrazila je sućut obitelji radnika koji je poginuo. Objasnili su kako se nesreća dogodila na gradilištu novog kampa u Funtani, prilikom demontaže krana dizalice.

- Na teren su odmah izašli djelatnici prve pomoći, ali nesretnom radniku nije bilo spasa. Djelatnici PU istarske upravo istražuju uzroke nesreće. Drugi radnik, ozlijeđeni A. I., odvezen je kolima Hitne pomoći i medicinski je zbrinut. Uprava tvrtke Ferokov u kontaktu je s obitelji poginulog djelatnika, kojoj je, uz duboke izraze sućuti, ponudila pomoć, kao i obitelji ozlijeđenog radnika - poručili su iz ove zagrebačke tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:08