Strojovođa pušten iz bolnice, kaznena prijava protiv Medaka i još četvorice

SPLIT - U teškom rastrojstvu zbog pretrpljenog šoka, ali znatno boljeg fizičkog stanja iz splitskog KBC-a u srijedu je ipak na kućnu njegu otpušten strojovođa Josip Palinić.



Strojovođa koji je u stravičnoj željezničkoj nesreći zadobio trzajnu ozljedu vrata te je bio jako nagruvan, više od fizičke, slomila je psihička bol.



- Premda se tužio na mučnine, trnce u rukama i bolove, njegove ozljede nisu zabrinjavajuće i očekujemo bez oporavak, no ono čega se više bojimo, njegovo je psihičko stanje - kazao nam je predstojnik Klinike za kirurgiju splitskog KBC-a Vedran Radonić, dodajući kako je riječ o velikoj rastrojenosti.



Strojovođa Palinić prošao je psihijatrijsku obradu, dobio je terapiju i liječnici pod čijim će nadzorom i dalje kontinuirano biti, očekuju da bi mu kućna njega mogla pomoći. Što se ostalih sedam pacijenata tiče, koji se još uvijek nalaze na bolničkom liječenju, dr. Radonić tvrdi da problema nema.



Svi su stabilno, dobro se oporavljaju, samo još nisu spremni za napuštanje bolničkih postelja. Dr. Radonić očekuje da će za četiri dana prva među njima bolnicu napustiti francuska državljanka.



Prisjetimo, od ukupnog broja unesrećenih u vlaku smrti, u splitskom je KBC- u liječničku intervenciju trebalo je 55 ljudi od kojih je 16 zbog teških ozljeda bilo zadržano na bolničkom liječenju. U utorak je otpušteno osam pacijenata, a nakon odlaska strojovođe, liječnički tim splitskog KBC-a još uvijek bdije nad 7 pacijenata.



 Šef protupožarne zaštite HŽ-a Drago Ivanković

nije osumnjičen za nesreću nagibnog vlaka


SPLIT - Splitska policija u utorak poslijepodne planira istražnom sucu privesti petoricu od šest uhićenih, koje sumnjiči za nesreću nagibnog vlaka u Rudinama i smrt šestero putnika. Kaznenom prijavom obuhvaćeni su i privode se Ivan Medak, šef ekologije u HŽ Infrastrukturi, Drago Rogulj, šef protupožarne zaštite HŽ-a u Splitu, Ivan Tomašković, direktor Intradea, te Jozo Bazina i Branko Tišljar kojemu je nakon krim-obrade u Zagrebu pozlilo pa je bio hospitaliziran u KBC-u Rebro, ali će navodno ipak biti dovezen u Split. Nakon krim-obrade i ispitivanja pušten je Drago Ivanković, šef protupožarne zaštite HŽ-a, a bez prijave su prošli i Denis Škarpić i Tonći Kovač iz splitskog HŽ-a koji su u ponedjeljak bili na obavijesnom razgovoru. A. Kuzmić / EPEHA






Marina Rajčić/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:05