NAGRADE ZASLUŽNIMA

Štroku posljednje odličje predsjednika Mesića

Ovo je velika čast i priznanje za naš rad u luksuznom turizmu, u kojem smo regionalni lideri, rekao je Štrok
Rijeka, 290508.Opatija, u Uredu gradonacelnika Opatije Amira Muzura odrzana konferencija za novinare na kojoj je govorio Goran Strok. Konferencija se odrzala prvenstveno u interesu lokalne javnosti kojoj se Strok zelio obratiti vezano uz opatijske hotele.Foto: Karmen Mrkic / CROPIX
 Karmen Mrkić / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Stjepan Mesić dodijelio je jučer u vili Weiss svoja posljednja odlikovanja. Među povlaštenima koji su primili visoka državna odličja bio je i poznati hotelijer Goran Štrok , koji je zbog osobitih zasluga u gospodarstvu odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića.

Uz Štroka, odlikovanje su dobili i Ivan Jakovčić, župan istarski i šef IDS-a, akademik Milan Moguš i liječnik Nenad Javornik, istaknuti čelnik Crvenog križa, a svi su dobili odlikovanje Ante Starčevića.

Zatrpana Komisija

Inače, predsjedničko odlikovanje nedavno je dobila i Mesićeva dugogodišnja suradnica Štefanija Balog, inače šefica Komisije za dodjelu odlikovanja. Balog je primila Red Ante Starčevića za doprinos održanju i razvitku hrvatske državotvorne ideje, o čemu je Mesić odluku donio još u prosincu prošle godine. Štefanija Balog kazala nam je kako je jučerašnja dodjela odlikovanja bila posljednja u Mesićevu mandatu. Priznala je da su različite institucije posljednjih mjeseci Komisiju zatrpale prijedlozima za odlikovanja.

Petnaest godina rada

Goran Štrok jučer se sam pohvalio odlikovanjem:

- Ovo je priznanje iznimna čast i veliko priznanje za naš višegodišnji rad, s obzirom na to da smo prošle godine obilježili 15 godina u hrvatskome gospodarstvu. Dosad smo u turizam uložili više od 150 milijuna eura i postali regionalni lideri u luksuznom hotelijerstvu - izjavio je Štrok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:35