PONOVLJENO SUĐENJE

SUD OPET PRESUDIO Hebrang nije oklevetao Kujundžića kada je pričao o njegovim aktivnostima iz ratnih godina

Andrija Hebrang i Milan Kujundžić.
 Darko Tomas / CROPIX

Sve što je bivši ministar Andrija Hebrang sarkastično govorio o sudjelovanju u Domovinskom ratu sada već bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića, nije kleveta.

Rezime je to ponovljenog suđenja na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u povodu privatne tužbe protiv Hebranga koji, po mišljenju suda, a nakon provedenih dokaza i dopunjenih iskaza sukobljenih strana, nije imao namjeru iznijeti neistinu kojom će povrijediti Kujundžićevu čast i ugled.

Na nepravomoćnu preusudu Kujundžićev odvjetnik Danijel Papak najavio je žalbu te je optimističan tome što je Hebrang sada već dva puta oslobođen krivnje.

- Iznenađen sam presudom prvenstveno zato što je u sukobu s presudom Županijskog suda u Osijeku. Svakako ćemo uložiti žalbu i pričekati novu odluku višeg suda koji je prvi put uvažio naše žalbene argumente. No, pozitivno je to što je u ovom postupku ipak dokazano da izjave okrivljenika Hebranga nisu istinite i da su sada širom otvorena vrata vođenju građanske parnice radi naknade štete - rekao je odvjetnik Papak.

Podsjetimo, okidač Kujundžiću za tužbu bile su Hebrangove riječi o njegovim aktivnostima iz 1991. i 1992. godine: “Otišao je u Njemačku, dolazio na nekoliko dana obraniti doktorat i vraćao se u Njemačku. Čak je jednom bio u Lipiku na sat vremena kad je oslobođen, to je sve što je ‘primirisao’ bojišnice, ali to sam doznao prekasno. Kada sam ga 2004. zapošljavao u Ministarstvu, vjerovao sam na riječ čovjeku koji sjedi preko puta mene i gleda me u oči”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:53