BUDUĆA ČLANICA EK

ŠUICA SE PREDSTAVLJA NA SABORSKOM ODBORU ZA EU POSLOVE Plenković: 'Dobro je poznajete kao kandidatkinju s bogatim iskustvom u međunarodnim poslovima'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Buduća članica Europske komisije Dubravka Šuica danas se predstavlja članovima saborskog Odobra za europske poslove, nekoliko sati pošto ju je vlada potvrdila kao hrvatsku kandidatkinju za mjesto u glavnom izvršnom tijelu EU-a.

Premijer Andrej Plenković, koji je također na sjednici saborskog odbora, predstavio ju je uvodno kao "dobru kandidatkinju s bogatim iskustvom u međunarodnim poslovima".

"Dobro je poznajete", kazao je Plenković članovima odbora. "Ima veliko iskustvo, u trećem je mandatu u Europskom parlamentu, bila je i saborska zastupnica i gradonačelnica Dubrovnika".

Dodao je kako se još uvijek javno ne razgovara javno o resorima koje bi Šuica kao povjerenica trebala dobiti, ali je dao naslutiti da Hrvatska za nešto lobira.

"Vodimo intenzivno razgovore sa šeficom Europske komisije, no dopustite još dva do tri tjedna da ona donese tu odluku", kazao je Plenković.

Kazao je i da je bilo "mudro i diplomatski iskusno" što je Šuica već razgovarala s Ursulom von der Leyen.

Šuica je na početku svoga obraćanja članovima odbora također naglasila svoje iskustvo i poručila kako će se posebno zalagati za ulazak Hrvatske u šengensku zonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:49