SVE ZA LJUBAV

Šuker: Žao mi je, nisam znao da zlatnici toliko vrijede... Sudac: Još se sjećam što ste napravili Nijemcima 1998.

Kažnjen je plaćanjem 100 dnevnih dohodaka po 80 eura, a sudac mu je poručio da je dobro prošao jer se ‘sjeća što je napravio Nijemcima 1998.’
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Da je najteže doći do prvog milijuna, a poslije sve ide samo od sebe, još se jednom potvrdilo u praksi: Davor Šuker, naša slavna zlatna kopačka, 10. je veljače na letu iz Milana u London pronašao četiri antička zlatnika vrijedna ni više, ni manje nego 25 tisuća eura. Nogometni milijunaš nije se, međutim, dosjetio potražiti zakonitog vlasnika ili svoje otkriće povjeriti letačkom osoblju, nego je - brže-bolje - zlatnike poklonio prijateljici Tanji B.

Nažalost po planetarno poznatog golgetera, nije ostalo na tome: sud u Münchenu jučer je Šukeru odrezao kaznu od osam tisuća eura zbog nezakonitog prisvajanja tuđeg dobra, a misteriozna “freundin” zasad je prošla lišo jer se ispričala bolešću.

Budući predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza - u koji će se sada vjerojatno još i bolje uklopiti jer ima i drugih uglednika iz Kuće nogometa koji su bili što suđeni, što osuđeni - jučer se, naravno, nije javljao na pozive Jutarnjeg lista, a Ingrid Kaps, glasnogovornica münchenskog suda koji bi prema ingerencijama odgovarao našemu Županijskom, Jutarnjem je pak rekla da je Šuker odmah skrušeno priznao djelo i pokajao se.

- Djelovao sam nepromišljeno i iz neznanja, nisam bio svjestan da su te kovanice tako vrijedne. Nisam se ovime želio obogatiti, ne treba mi to, nakon tolikih godina igranja nogometa na najvišoj razini stekao sam brojne nekretnine u Španjolskoj i Njemačkoj, a upravo se pripremam za novi posao u Uefi - rekao je sucu legendarni hrvatski reprezentativni napadač.

Na sudskom ročištu razložen je i detaljan slijed događaja iz veljače pa smo tako dobili odgovor i na vjerojatno najzanimljivije pitanje: kako je uopće policija u Münchenu doznala za nešto što se dogodilo na letu iz Italije u Englesku.

A odgovor glasi - cherchez la femme. Pokazalo se, naime, da je svoga galantnog prijatelja usosila žena, fatalna Tanja B., 30-godišnjakinja iz Münchena.

Evo kako. Spomenutog 10. travnja Davor Šuker vozio se u biznis klasi British Airwaysa i po slijetanju u London nije mogao pronaći svoj mobitel. Potraga ga je dovela do mreže za sitne predmete kakvima su opremljeni nasloni avionskih sjedala, gdje mu je za oko zapela jedna ni po čemu posebna vrećica. Radoznali Slavonac zavirio je unutra i pronašao kobna četiri zlatnika, koji pripadaju očigledno zaboravnom poslovnom čovjeku po imenu Antonio C. Antički novac sa zgodnim gravurama očigledno se svidio Šukeru, jer ga je mrtav-hladan spremio u džep i šutke prošao pokraj stjuardesa.

Po povratku u München - gdje, uzgred, ima prijavljeno prebivalište - darovao je novčiće prijateljici Tanji, ali im se ona nije baš jako dugo pasivno divila. Odnijela ih je na procjenu uglednome münchenskom antikvaru, a kako je u međuvremenu Antonio C. predmete prijavio kao ukradene, procjenitelj je pozvao policiju. Tanja je odmah propjevala i fasovala prijavu zbog trgovanja ukradenom robom, a Šuker zbog krađe i pronevjere.

'Od te utakmice dobro vas pamtim...'

Sudac Müller na kraju suđenja prisjetio se četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, kada je Christian Wörns dobio crveni karton nakon nasrtaja na Šukera, što je bio jedan od presudnih faktora u kasnijoj hrvatskoj pobjedi. - Od te utakmice dobro vas pamtim... - poručio je sudac Davoru Šukeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:03