SVE JE SNIMLJENO

SUKOB U GARAŽI Zlatko Marić izgrebao BMW Horvatinčićeve prijateljice jer ga živcira što loše parkira?

 
Zlatko Marić (lijevo), Anica Dilber (desno)
 CROPIX

Zlatko Marić (58), vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić, kazneno je prijavljen da je početkom svibnja ove godine u podzemnoj garaži trgovačkog Centra Cvjetni u srcu metropole, iz samo njemu znanih razloga, izgrebao automobil bankarice Anice Dilber (43), koja je 2011. godine s poduzetnikom Tomom Horvatinčićem bila na jahti koja je usmrtila talijanski bračni par Salpietro.

Naime, prema snimci nadzorne kamere na razini -2 spomenute garaže vidljivo je da je 17. svibnja u 18.55 sati poduzetnik Zlatko Marić došao s liječnicom Nevijom Delalle Lozica u spomenutu garažu i kako mu ona predaje nešto što je netom izvadila iz svoje ručne torbice. Potom je Marić odšetao do BMW-a u vlasništvu Anice Dilber, o čiji se lijevi blatobran naslonio stavivši ruke iza leđa te oštrim predmetom višestruko oštetio lak.

No tu nije stao nego je, ako je suditi prema snimci, Marić otišao i do stražnje strane BMW-a gdje je na poklopcu prtljažnika također izgrebao lak, i to u nekoliko navrata. Cijelo to vrijeme u blizini se nalazila Nevia Lozica, a četiri minute od ulaska Marić i Lozica su napustili razinu -2 Horvatinčićeve garaže na Cvjetnom.

Nadzorni sustav

- Tog 4. svibnja oko 18 sati parkirala sam svoj crni BMW 520 u privatnom dijelu garaže Cvjetni, točnije na razini -2 koje je rezervirano za vozila tvrtke Hoto grupa, čija sam djelatnica. Sutradan sam oko 14 sati s prijateljicom odlučila otići do Lesnine. Nakon izlaska van na parkiralište, dok sam sa zadnjeg sjedišta htjela uzeti torbu, uočila sam da mi je netko uništio vrata prtljažnika.

Vrativši se u garažu na Cvjetnom, otišla sam do Centralnog nadzornog sustava Centra Cvjetni i obratila se djelatniku poduzeća Best in parking koje je zaduženo za garažu te ih zamolila da mi provjere na kamerama tko mi je ogrebao auto. Pregledala sam zajedno s njima videonadzor i utvrdila da je osoba po imenu Zlatko Marić, kojeg poznajem kao susjeda sustanara iz zgrade, 4. svibnja oko 18.55 sati u društvu nepoznate ženske osobe prišao mom autu i najvjerojatnije ključem namjerno mi ga ogrebao i oštetio - ispričala je Anica Dilber istražiteljima, tvrdeći da vlasnika Sokola ne poznaje niti ima ikakav kontakt s njim, a ponajmanje da zna razlog zašto joj je auto izgrebao.

Ispitivanje

Pričinjena šteta od ogrebotina, od kojih su neke dugačke i 20 cm, iznosi gotovo 2700 kuna. Kako bi se utvrdile sve okolnosti, policija je ispitala markantnu liječnicu rodom iz Splita Neviju Delalle Lozica (48), koja se u kobno vrijeme s dugogodišnjim prijateljem Marićem zatekla u garaži.

- Negdje oko 19 sati dovezli smo se Zlatkovim autom u podzemnu, u privatni prostor Hoto grupe gdje on posjeduje parkirališno mjesto. Udaljili smo se potom van i nije mi poznato da je Zlatko oštetio bilo koje vozilo u garaži - objašnjavala je Nevia Delalle kriminalistima. Kad su joj ponudili da, s obzirom na “amneziju”, pogleda videosnimke nadzornih kamera u Cvjetnom koje su zabilježile Marićevo “drapanje” automobila Anice Dilber, doktorica Lozica je odbila i rekla im da mu je dala kartonsku kod karticu koja služi za otvaranje raznih vrata u privatnom prostoru Hoto grupe te da su nakon toga “oboje prošli pored jednog vozila koje je zatvorilo ulazno-izlazna vrata garaže”, ali da nije vidjela da je isto Zlatko oštetio.

Policajce je još zanimalo poznaje li Anicu Dilber, na što je Nevia Lozica odgovorila “da je poznaje jer stanuje u jednom od stanova u zgradi Hoto grupe i da s njom ponekad zna popiti kavu u Cvjetnom, ali da joj nije poznato koji auto koristi”.

Na kraju svega Zlatko Marić je zaradio kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe stvari, što je rezultiralo optužnicom zagrebačkoga Općinskog državnog odvjetništva koje za njega traži da mu se izda kazneni nalog i izrekne uvjetna sankcija od tri mjeseca zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje. U slučaju da Zlatko Marić ne prihvati kazneni nalog i uloži žalbu na koju ima pravo, tužiteljstvo predlaže da mu se nakon sudskog postupka dosudi pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

Vlasnik Sokol Marića porekao je tvrdnje iz optužnice.

- Anica Dilber se nepropisno parkira i radi toga sam je svojevremeno kontaktirao, no nijedan od tih kontakata nije rezultiralo uspjehom. Riječ je, inače, o bahatoj osobi koja ugrožava ostale stanare. Međutim, kritične zgode se ne sjećam. Bio sam u društvu Nevije Delalle koja mi ništa nije dala u ruke. Ne sjećam se ni da sam pokretima ruke oštetio neki auto. Naime, siguran sam da nisam to učinio - odbacio je odlučno krivnju u tužiteljstvu Zlatko Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 08:45