STAMBENO CARSTVO BOGATE OBITELJI

Supruga Tonyja Cetinskog kupila dva stana u Zagrebu. Rata kredita - 27.000 kuna

 Vjekoslav Skledar/CROPIX

ZAGREB - Obitelj Cetinski mogla bi ostati bez dijela imovine koju su stekli u Istri, ali i u Zagrebu, gdje posjeduju četiri stana, jer je Danko Končar preko pulskog odvjetnika zatražio da im se zamrzne imovina.

Bogati biznismen optužuje obitelj Cetinski da su ga na poslovima s kupnjom zemljišta i nekretnina u Istri izigrali za između 20 i 60 milijuna eura. Končar je, doznajemo, već ušao u trag nekretninama koje glase na obitelj Cetinski koja, pak, poručuje da ne strahuje ni od sudskog progona, a ni od raskida partnerstva s Končarom te da su sve stekli na pošten način.

16 milijuna dinara

Jedan od stanova koje obitelj Cetinski posjeduje u Zagrebu u zemljišnim knjigama glasi na Vinku Cetinski, bivšu HDZ-ovu doministricu turizma, a nalazi se u elitnom dijelu grada, u Gračanima. Riječ je o stanu koji je Cetinski kupila 10. veljače 2009. za 1,5 milijuna kuna, a bez kredita.

Stan je dvoetažan, a nalazi se u jednoj od tri zgrade koju je izgradila tvrtka Ibervest . Tvrtka na službenim internet stranicama i dalje reklamira stanove koje prodaje u Gračanima. Tako piše da je svaki stan pomno dizajniran, s unikatnim konceptom dnevne i noćne etaže, svaki stan ima vlastiti ulaz, pa i vrt.

Inače, Vinka Cetinski u Zagrebu je posjedovala još jedan stan od 80 kvadrata u Trpinjskoj ulici 17 na Sveticama, a koji je kupila 1992. od Stambene zadruge “Stan i Dom” za 16 milijuna dinara. No, taj je stan, u kojem je u skromnim uvjetima živio Tony kada je tek došao u Zagreb, prodala u siječnju 2002.

Danas Tony Cetinski ima znatno ugodniji smještaj u stanu od stotinjak četvornih metara u samom centru grada u Mesničkoj ulici 13. Stan vrijedan 1,3 milijuna kuna glasi na suprugu Ivanu Nobilo Cetinski, a na toj je adresi prijavljena i njihova tvrtka Nobilo i Cetinski.

Stan pod hipotekom

Taj je stan par u lipnju stavio pod hipoteku kako bi za četiri milijuna kuna kupili još dva stana od stotinjak kvadrata na Črnomercu 47.

- Da, Ivana Nobilo je kupila dva stana - potvrdio je prodavatelj Ivan Carin, vlasnik tvrtke Carin. Stanove je Ivana Nobilo Cetinski kupila uz pomoć kredita koji je podigla u Zagrebačkoj banci na iznos od 570.000 eura uz rok otplate od 25 godina, s tim da joj rata kredita iznosi oko 27.000 kuna. Sudužnik je suprug Tony, a jamci su njihove samostalne djelatnosti te tvrtka Nobilo i Cetinski.

Ivana Nobilo: Ne dajem intervjue o teškim temama

Do Vinke Cetinski nismo uspjeli doći jer je njezin mobitel bio isključen, a Ivana Nobilo Cetinski nije bila raspoložena za razgovor ni o jednoj temi. - Nikad ne dajem intervjue o teškim temama, govorim samo kad su u pitanju ženske teme poput poroda ili nečeg sličnog. A i meni se u životu ništa posebno ne događa, pa ne vidim zašto bih razgovarala s medijima - izjavila je Ivana Nobilo Cetinski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:43