SUKOB NA PARKINGU

SUSJED O NAPADNUTOM UMIROVLJENIKU IZ VIŠKOVA 'Tu živi pet obitelji Srba povratnika, nitko nije imao problema. Problem je jedino njegovo ponašanje'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.08.2019. u 10:19

Zbog napada na umirovljenika Dobrivoja Arsića (u krugu) uhićen je istaknuti HGSS-ovac Matko Škalamera (lijevo)

 

Susjed umirovljenika Dobrivoja Arsića (70) iz Viškova, kojeg je fizički napao riječki HGSS-ovac Matko Škalamer (42), a navodno i verbalno vrijeđao na nacionalnoj osnovi, rekao je za Novi list da Arsićeva nacionalnost nikome u susjedstvu nije problem, ali je problem njegovo ponašanje.

- U našoj i susjednoj zgradi živi pet obitelji Srba povratnika, od kojih nitko nikad nije imao nikakvih problema, osim što cijelom susjedstvu probleme zadaje ponašanje Dobrivoja Arsića - rekao je Siniša Matulić, stanar zgrade na adresi Mavri 22.

Škalameri, koji je pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti. Tereti ga se da je 70-godišnjem srčanom bolesniku zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje. Arsić tvrdi da je sukob počeo oko parkinga nakon čega ga je Škalamera nekoliko puta udario, psujući mu srpsku majku i prijeteći mu ubojstvom.

Arsić tvrdi da nikome nikad nije ‘ništa ružno rekao, osim dobar dan i kako ste’ i negira da je već više puta imao problema sa susjedima oko parkinga na adresi u Viškovu gdje kao srpski povratnik živi od 2008.

- Nikakvih problema nije imao ni Arsić, iako je on sam probleme počeo raditi otkako se uselio u zgradu. Sporno parkirno mjesto u stvari nije parkirno mjesto, nego prolaz koji je on prisvojio kao parking. Jednako tako, u zajedničkom prostoru zgrade ogradio si je ‘špajzu’ koju također svojata. Nije tu problem njegova nacionalnost, nego ponašanje - rekao je Matulić za Novi list.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo