SUKOB NA PARKINGU

SUSJED O NAPADNUTOM UMIROVLJENIKU IZ VIŠKOVA 'Tu živi pet obitelji Srba povratnika, nitko nije imao problema. Problem je jedino njegovo ponašanje'

 
Zbog napada na umirovljenika Dobrivoja Arsića (u krugu) uhićen je istaknuti HGSS-ovac Matko Škalamera (lijevo)

Susjed umirovljenika Dobrivoja Arsića (70) iz Viškova, kojeg je fizički napao riječki HGSS-ovac Matko Škalamer (42), a navodno i verbalno vrijeđao na nacionalnoj osnovi, rekao je za Novi list da Arsićeva nacionalnost nikome u susjedstvu nije problem, ali je problem njegovo ponašanje.

- U našoj i susjednoj zgradi živi pet obitelji Srba povratnika, od kojih nitko nikad nije imao nikakvih problema, osim što cijelom susjedstvu probleme zadaje ponašanje Dobrivoja Arsića - rekao je Siniša Matulić, stanar zgrade na adresi Mavri 22.

Škalameri, koji je pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti. Tereti ga se da je 70-godišnjem srčanom bolesniku zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje. Arsić tvrdi da je sukob počeo oko parkinga nakon čega ga je Škalamera nekoliko puta udario, psujući mu srpsku majku i prijeteći mu ubojstvom.

Arsić tvrdi da nikome nikad nije ‘ništa ružno rekao, osim dobar dan i kako ste’ i negira da je već više puta imao problema sa susjedima oko parkinga na adresi u Viškovu gdje kao srpski povratnik živi od 2008.

- Nikakvih problema nije imao ni Arsić, iako je on sam probleme počeo raditi otkako se uselio u zgradu. Sporno parkirno mjesto u stvari nije parkirno mjesto, nego prolaz koji je on prisvojio kao parking. Jednako tako, u zajedničkom prostoru zgrade ogradio si je ‘špajzu’ koju također svojata. Nije tu problem njegova nacionalnost, nego ponašanje - rekao je Matulić za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:26