KRIZA U BRODOGRADILIŠTU

SUTRA ŠTRAJK RADNIKA ULJANIKA? Spontano se okupili ispred zgrade Uprave: 'Opet su nam rekli da nećemo dobiti plaće dok ne bude odobren kredit'

 Goran Sebelic / CROPIX

Nezadovoljni radnici Uljanika koji zbog neisplate plaće za prosinac planiraju štrajk, okupili su se jutros pred zgradom Uprave.

Ovo spontano okupljanje rezultat je nezadovoljstva dosadašnjim radom Uprave ali i sindikata, javlja Regional Express.

Boris Cerovac ispred Jadranskog sindikata poručio je za Regional Express kako je upravo na sastanku štrajkačkog odbora s kojim dogovaraju detalje oko štrajka koji je planiran za sutra.

- Radnici su pokazali nezadovoljstvo, pred njih je izašla Uprava Uljanika koji su ponovili već rečeno ovih dana, a to je da do isplate plaća neće doći dok se ne dobije odobrenje za kredit'.

Jadranski sindikat u Uljaniku broji oko 700 članova.

Bruno Bulić predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIK) jutros je istaknuo kako je za danas u 10 sati planiran nastavak mirenja. Ukoliko plaće ne bude, za sutra je najavljen štrajk. Dodao je kako su se radnici danas spontano okupili jer još uvijek nisu dobili plaće.

SIK u Uljaniku broji oko 400 članova. Podsjetimo, čeka se odobrenje Europske komisije za državno jamstvo za zaduženje od 96 milijuna eura radi provedbe sanacije i financijske konsolidacije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:37