'MOGLO MI JE STRADATI ZDRAVLJE'

'SVE JE BILO PUNO PLIJESNI, MRAVI SU HODALI PO MENI, A INSTALACIJE SU OPASNE PO ŽIVOT' Mlada sezonka došla raditi u pekari na moru pa se zgrozila

 
 čitateljica L.R.

Čitateljica L.R. (19) javila nam se šokirana svojim nedavnim iskustvom sezonskog rada. Naime, odlučila se za rad u sezoni i saznala da jedna pekara u Biogradu na Moru prima maturante te se odlučila javiti kako bih se informirala o samom poslu, plaći i smještaju.

U pekari (podaci poznati redakciji) obećana joj je solidna plaća i osiguran smještaj. "Ali taj smještaj je glavni šok", opisuje 19-godišnja Varaždinka prizor koji ju je dočekao nakon više od osam sati putovanja na novo radno mjesto.

čitateljica L.R.

"Smještaj je bio pun pljesni, vlage, mravi su hodali po meni kada sam spavala, viđen je gušter u sobi, instalacije su opasne po život, prašina svugdje, a higijenski uvjeti su ni manje ni više upitni", navodi naša čitateljica L.R (podaci poznati redakciji).

čitateljica L.R.

Ona svojim istupom želi upozoriti sve sezonske radnike, a pogotovo učenike i studente, na što sve mogu naići i pritom napominje kako se roditelji trebaju angažirati u tome da se poduzme nešto protiv nehumanih smještaja.

čitateljica L.R.

"Opća je sramota da jedan vlasnik pekare koja uspješno posluje poziva djecu iz cijele Hrvatske kako bi radili, a smješta ih u totalno nehumane uvjete za život koji su čak i opasni", ističe L.R. koja ima problema s bubrezima. Zbog svojih problema educirana je o tome da plijesan loše utječe na zdravlje, a i bubrege. "Moglo mi je zdravlje stradati još i više", zaključuje.

čitateljica L.R.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 10:24