DRASTIČAN PAD NOVOROĐENIH

SVE NAS JE MANJE U 2016. najmanji broj poroda u požeškoj bolnici u zadnjih 60 godina

 CROPIX

POŽEŠKA – Iz godine u godinu u požeškoj se bolnici bilježi drastičan pad novorođenih što je veoma zabrinjavajuća činjenica. Prema riječima ravnatelja Opće županijske bolnice prof.dr.sc. Željka Glavića u 2016. godini rođeno je 453-oje djece, piše Požega.eu.

- To je najmanji broj poroda unazad 60 godina - ističe ovu zabrinjavajuću činjenicu ravnatelj Glavić

Kakva je budućnost ovih krajeva, svi se s pravom možemo zapitati posebice kada se uzme u obzir veliki broj umrlih, ali i onih koji napuštaju svoja ognjišta i odlaze u nepoznato "trbuhom za kruhom".

Broj novorođenih u 2016. godini gotovo je alarmantan jer nam se ne piše dobro. U rješavanje te problematike trebaju se uključiti svi političari, od onih na najnižoj razini do onih koji su u vrhu politike, na najvišoj izvršnoj vlasti.

Podsjetimo, u 2013. godini je u požeškoj bolnici rođeno 550 djece od kada je trend smanjenja. U 2014. je bilo 543-oje novorođenih da bi se u 2015. godini rodilo 478 djece.

Ostaje nam za vidjeti hoće li tko od nadležnih nešto poduzeti po pitanju pronatalitetne politike ili će sve završiti na predizbornim obećanjima pred lokalne izbore što se može i očekivati jer će političarima biti puna usta takvi i sličnih obećanja, piše Požega.eu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:38