DOBRE VIJESTI

SVI DOSAD TESTIRANI KONTAKTI OBOLJELOG ŠEFA ANESTEZIOLOGIJE IZ KBC SESTRE MILOSRDNICE SU NEGATIVNI 'Imamo četvero djelatnika koji su pozitivni'

 
 Ronald Goršić / CROPIX

Svi dosad testirani liječnici i medicinske sestre iz KBC Sestre Milosrdnice, a koji su bili u kontaktu s oboljelim šefom anesteziologije i specijalizantom s dijalize, negativni su na koronavirus. Također, nitko od pacijenata te bolnice nije zaražen.

Te informacije potvrdio nam je ravnatelj Mario Zovak, nakon što je jučer u bolnici zavladala panika zbog pozitivnog testa na Covid-19 šefa Zavoda za anesteziologiju.

- U ovom trenu imamo četiri djelatnika koji su pozitivni na koronavirus. Svi su na kućnom liječenju i dobro su - kaže Zovak.

Riječ je o šefu anestezije o kojem smo jučer izvijestili, zatim specijalizantu s dijalize, pedijatrici i tajnici ravnatelja.

- Pedijatrica je bila u samoizolaciji jer je netko od njezinih kontakata bio u doticaju s oboljelim, tako da je postupila odgovorno i nije dolazila u bolnicu pa ne postoji mogućnost da je nekoga zarazila. Što se tajnice tiče, to je moja tajnica iz Upravne zgrade koja nije imala kontakte sa zdravstvenim osobljem, pa tako ni sa mnom jer je u izdvojenoj zgradi - kazao je Zovak i dodao kako je zadovoljan trenutnim razvojem situacije u bolnici.

S obzirom na situaciju, kaže Zovak, od sutra se kreće normalno s operacijama.

- 30-ak ljudi je jučer testirano i svi su nalazi negativni. Oni će biti testirani ponovo u subotu, te su u samoizolaciji na 14 dana. Također, dio djelatnika će nam se vratiti idući tjedan. Njima ističe 14 dana samoizolacije, a prije povratka u bolnicu bit će kontrolno testirani - navodi.

Pojašnjava kako su tijekom jutra imali jednu žensku osobu u opservaciji koja je imala pneumoniju i visoku temperaturu, te joj je dokazan koronavirus, pa je premještena u KB Dubrava.

- Nema bojazni da je netko zaražen, jer je pacijentica pregledana u za to predviđenom prostoru - pojašnjava Zovak.

Kaže i da im trenutno nedostaje pet medicinskih sestara na intenzivnoj njezi kako bi se pokrile sve tri smjene, te da je nakon razgovora s ministrom Vilijem Berošem dobio informaciju da im do kraja dana u ispomoć stižu medicinske sestre.

- U ovom trenu zbilja je situacija dobra i pod kontrolom. Bez obzira na osoblje koje je u samoizolaciji imamo dovoljno kapaciteta - zaključuje Zovak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:55