UDOMLJENA

SVINJICA GITA DOBILA NOVI DOM Nakon teksta u Jutarnjem spašena pitoma prasica

Svinjica Gita

Svinjica Gita iz Preloga pronašla je novi dom! Udomila ju je Udruga Don Kihot iz Sesveta, koja se bavi terapijskim jahanjem, a sretnu vijest javila nam je Gitina bivša vlasnica Davorka.

- Nakon što ste objavili tekst dobili smo 700 poziva, i to ne samo iz Hrvatske, nego i iz Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Većinom su to bili neozbiljni ljudi koji su htjeli uzeti Gitu u stan ili je pojesti, ali sretna sam što se javila Udruga Don Kihot i ponudila joj novi dom. Velika hvala i Aleksandri iz azila Prijatelji Čakovec, koja je primila sve te silne pozive i usmjerila dobre ljude k nama - priča Davorka.

Gita je u nedjelju sretno stigla u Sesvete gdje će i dalje živjeti na otvorenom. Davorka kaže kako je rastanak bio bolan.

- Kada dođem doma, očekujem da će se ona zaletjeti i igrati sa mnom, ali nje više nema. Znam da joj je bolje tamo i da smo to morali napraviti, no svejedno ne mogu se ne osjećati tužnom. Ipak je pet godina bila s nama - kaže Davorka.

Gita je postala slavna kad je na društvenim mrežama osvanuo oglas za njezino udomljavanje jer se njezina obitelj seli u novi stan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:06